torek, 24. november 2015

Se vidimo jutri na brezplačnem predavanju?

Pripravljam folije za jutrišnje predavanje v Kalčku. Pridete?

Kdaj: sreda, 25. 11. 2015, ob 17.30

Kje: ekološka trgovina Kalček, Celovška cesta 228 v Ljubljani

Kdo: jaz (Helena Golenhofen)

Vsebina predavanja: Prerokovalske metode v feng shuiju


Na sliki so kitajski kovanci, ki jih uporabljamo pri I Gingu, kitajski koledar za izdelavo horoskopa in tri karte Mah Jongg. Ko sem iz kupčka kart naključno izbrala ravno te tri, sem se zadovoljno nasmehnila. Prazna, bela karta predstavlja okulten svet, tiger avtoriteto, račka pa partnerstvo, sodelovanje. Lepa popotnica za predavanje o prerokovalskih metodah.

Na dan, ko bo vladala polna luna, se bomo spoznali z najbolj znanimi deviacijskimi (prerokovalskimi) metodami iz kitajske tradicije. Predavateljica, svetovalka za feng shui, je za njih slišala v času študija feng shuija. Še posebej Mah Jongg jo je pritegnil – pa ne igralne karte, ampak posebne karte za prerokovanje. Po desetih letih zasebnega raziskovanja in svetovanj je nad metodo še vedno zelo navdušena. Njen prvi učitelj feng shuija, Derek Walter, je tudi izdal komplet s čudovitimi kartami in knjižico z navodili za uporabo. I Ging (oziroma pravilneje Yi jing) pa je javnosti bolj znan. Sedaj namesto rmanovih palčk uporabljamo kovance, metoda pa je pri napovedih še vedno tako uspešna kot pred več tisoč leti. Za vsakdanjo rabo se zadovoljimo z osnovno analizo heksagramov, strokovnjaki za I Ging pa se še bolj poglobijo v heksagrame in upoštevajo tudi skrite pomene posameznih linij (t. i. 6 Kinships Lines).

V feng shuiju pa poznamo še druge, lahko bi rekli računske oziroma natančnejše deviacijske metode. Mojster Chan Kun Wah, predavateljičin aktualen učitelj feng shuija, vsako leto izda napoved za naslednje leto. Pri tem uporabi številne metode, kot so 24 Heaven Stars, Flying Star, Ba Zi, Yearly Life House, Chue Yik, month-by-month method of Prediction using,  I Ching 6 Kinships Hexagrams. Kako natančne so njegove prognoze? Analizirali bomo napovedi za leto 2015 in si ogledali, kaj nam prinaša 2016.

Seveda pa si pri napovedovanju (iskanju odgovorov) lahko pomagamo tudi s kitajsko astrologijo Bazi Suanming. Skupaj z ostalimi metodami je vključitev kitajskega horoskopa kar dobra garancija, da bomo dobili natančen in individualen odgovor. Le kaj čaka posamezna znamenja v letu ognjene opice, ki bo vladala 2016?

3 komentarji:

  1. Se vidimo. Komaj čakam, da Vas spoznam in se seznanim s prerokovanjem v feng šuju. Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, Helena, bom v mislih z vami. Vem, da bo pri vas bolj koristno (zame :)), a vendar.... Se vidiva naslednjič. Res dvomim, da se lahko sama poglobim....
    Prijetno doživetje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Predavanje bo zelo, zelo "bogato", kar pripravite se ...

    OdgovoriIzbriši