petek, 6. november 2015

Novembrsko brezplačno predavanje v Kalčku - kaj nas čaka v 2016?

Mogoče bo kdo od bralcev bloga dobil napačen vtis o mojem značaju, ampak vsi psihološki testi mi "očitajo", da sem preveč pragmatična, realistična in (samo)kritična. Torej ne morem biti zelo ezoterična, poduhovljena in še kaj v tej smeri. Sem pa velik romantik in idealist, ki meni, da je življenje lepo in da moramo biti tolerantni.

Zato mi je odkrivanje metod, ki niso podkrepljene s študijami in znanstvenimi dokazi, zelo velik izziv. Začela sem pred več kot petnajstimi leti z I Gingom, potem pa pred desetimi leti zelo previdno še z Mah Jonggom. Kitajska astrologija pa je zame tako najboljše pomagalo - za vse.

Ko sem se letos s Terensom iz ekološke trgovine Kalček pogovarjala o predavanjih v njihovi trgovini v Ljubljani (Šiška, poleg Mercatorja), sem se po kratkem oklevanju odločila: tema bodo (tudi) prerokovalske metode. Angleži jih imenujejo "deviacijske" metode. Saj se res lepo sliši, tako prefinjeno in učeno ...

Če vas zanimajo prerokovalske metode, vas prisrčno vabim na predavanje!


Na sliki: kovanci za I Ging, karte Mah Jongg in kitajski koledar

Kdaj: sreda, 25. 11. 2015, ob 17.30

Kje: ekološka trgovina Kalček, Celovška cesta 228 v Ljubljani

Kdo: jaz (Helena Golenhofen)

Vsebina predavanja: Prerokovalske metode v feng shuiju

Na dan, ko bo vladala polna luna, se bomo spoznali z najbolj znanimi deviacijskimi (prerokovalskimi) metodami iz kitajske tradicije. Predavateljica, svetovalka za feng shui, je za njih slišala v času študija feng shuija. Še posebej Mah Jongg jo je pritegnil – pa ne igralne karte, ampak posebne karte za prerokovanje. Po desetih letih zasebnega raziskovanja in svetovanj je nad metodo še vedno zelo navdušena. Njen prvi učitelj feng shuija, Derek Walter, je tudi izdal komplet s čudovitimi kartami in knjižico z navodili za uporabo. I Ging (oziroma pravilneje Yi jing) pa je javnosti bolj znan. Sedaj namesto rmanovih palčk uporabljamo kovance, metoda pa je pri napovedih še vedno tako uspešna kot pred več tisoč leti. Za vsakdanjo rabo se zadovoljimo z osnovno analizo heksagramov, strokovnjaki za I Ging pa se še bolj poglobijo v heksagrame in upoštevajo tudi skrite pomene posameznih linij (t. i. 6 Kinships Lines).

V feng shuiju pa poznamo še druge, lahko bi rekli računske oziroma natančnejše deviacijske metode. Mojster Chan Kun Wah, predavateljičin aktualen učitelj feng shuija, vsako leto izda napoved za naslednje leto. Pri tem uporabi številne metode, kot so 24 Heaven Stars, Flying Star, Ba Zi, Yearly Life House, Chue Yik, month-by-month method of Prediction using,  I Ching 6 Kinships Hexagrams. Kako natančne so njegove prognoze? Analizirali bomo napovedi za leto 2015 in si ogledali, kaj nam prinaša 2016.

Seveda pa si pri napovedovanju (iskanju odgovorov) lahko pomagamo tudi s kitajsko astrologijo Bazi Suanming. Skupaj z ostalimi metodami je vključitev kitajskega horoskopa kar dobra garancija, da bomo dobili natančen in individualen odgovor. Le kaj čaka posamezna znamenja v letu ognjene opice, ki bo vladala 2016?

PRIDETE?

9 komentarjev:

  1. Z veseljem, ko boste zavili v Mariborski konec. A boste?
    Lep dan in lep vikend - meni pa so kar všeč takšne pragmatične in samokritične osebe - super ste!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vanja, ne vem, kdaj bom prišla z "deviacijo" v Maribor ... Če boste kaj dobrega skuhali, se bom oglasila kar pri vas doma!

      Izbriši
  2. Zveni zanimivo! Zelo! Sem si napisala na koledar...
    Tudi meni ste všeč prav takšni kot ste!
    Naj bo vaš vikend čudovit!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super. Mislim, da se bom oglasila. Bo na predavanju tudi priložnost vpogleda v naše osebno in ne le splošno področje v letu 2016? Se pravi, bomo uspeli tudi sami zase kaj izračunati?

    Pa lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, za to ne bo časa. Boste pa se naučili, kako lahko doma sami vprašate I Ging.

      Izbriši
  4. Helena, kakšen namig za branje?! Ali gradivo? Bi ga kar naročila. Zelo sem se navdušila in se veselila predavanja, pa sem danes izvedela, da imam seminar... do devetnajstih, pa še sploh v Lj ne :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za I Ging poznam vsaj dve knjigi v slovenščini:
      1. I-Ching (avtor Ž. M Slavinski) - zelo uporabna, če želiš hitro izvedeti odgovor. Kljub poenostavitvi so opisi heksagramov zelo dobri.
      2. Yi jing (prevedla Maja Milčinski) - prevod knjige Richarda Wilhelma, ki velja za najboljše delo o I Gingu.
      Karte in knjižico z navodili o Mah Jonggu, ki jih je izdal Derek Walters, pa poiščite v spletnih knjigarnah. Nemška različica je razprodana, za angleško pa ne vem.
      A kitajski astrologiji pa je veliko literature in skoraj vsa je neuporabna ...

      Izbriši
    2. Helena, najlepša hvala! Raziščem...
      Razlog za srečanje pa najdem ob drugi priložnosti. Bodite lepo!

      Izbriši

  5. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    FadoExpress là một trong những top công ty chuyển phát nhanh quốc tế hàng đầu chuyên vận chuyển, chuyển phát nhanh siêu tốc đi khắp thế giới, nổi bật là dịch vụ gửi hàng đi đài loangửi hàng đi pháp và dịch vụ gửi hàng đi canada uy tín, giá rẻ

    OdgovoriIzbriši