ponedeljek, 30. november 2015

Kdaj se MORAMO imeti dovolj radi in oditi?

Kateri pari najdlje ostanejo skupaj? Tisti, ki se znajo konstruktivno prepirati. Razumljivo! Ko je vse lepo in harmonično, smo vsi srečni. Ko pa je potrebno reševati probleme, se pokaže naš pravi, avtentičen jaz.

Po prepiru sledi sprava, takšna in drugačna. Odnos je lahko po prepiranju še boljši, odvisno od tega, kako smo zaključili prepir - ali smo bili med prepiranjem spoštljivi in ljubeči.

Obstaja pa veliko število zvez, kjer vemo ali čutimo, da ni vse tako kot bi bilo treba. Ampak, kdaj potegniti črto pod partnersko zvezo? Kdaj se MORAMO imeti dovolj radi in oditi?


Teh osem znakov je tisti, na katere bodite pozorni. Velikokrat pomaga, če se o njih pogovorimo s prijateljem ali prijateljico, ki pozna našo situacijo, je pa vseeno bolj objektiven. Koliko znakov je dovolj, da končamo partnerski odnos? Hmmm, verjetno že eden od osmih.


1. Počutiš se kot da bi bil samski.

2. Pred partnerjem se pretvarjaš.

3. Ne moreš si vaju predstavljati čez 5 ali 10 let.

4. Od njega dobiš zelo malo podpore.

5. Občutiš, da ni več tisto pravo.

6. Partner te stalno ponižuje in kritizira.

7. Počutiš se ujeto.

8. Več se jokaš kot smejiš.

Vir: revija Brigitte


Meni se zdijo znaki pod številkami 2, 3, 6 in 8 najbolj grozni. Pa vam?

5 komentarjev:

  1. Se kar strinjam...Vedno je lepo, če se da o vsem pogovorit, sprejet, kar se da sprejet, iskati skupne poti, načrtovati, sklepati kompromise. Ampak... če ne gre, pač ne gre. Nima smisla. Pri razlogih 2,3, 6 in 8 je za pobegnit...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zgornjih osem pravil se lahko prenese tudi na poslovno področje. Nisem prepričana, da iz poslovnega partnerstva lažje in pravočasneje izstopimo, kot iz osebnega.

      Izbriši
    2. O tem pa nisem razmišljala... res vprašanje, če lažje...
      Hvala!

      Izbriši
  2. Sem se spomnila, da mi je ilustrativni prikaz zelo všeč in da tega nisem povedala...
    Prijazen dan, Helena!

    OdgovoriIzbriši