nedelja, 20. september 2015

Nedeljska razmišljanja

Kako ste preživeli vikend? Moj je bil zelo "priden". No, pridna sem bila jaz, saj sem veliko pospravljala in sortirala. Kaj čem, (zopet) sem čisto padla pod vpliv retrogradnega Merkurja - tretjič letos. Sedaj njegov vpliv že tako poznam, da se prepuščam toku in izkoriščam to, kar podpira: čiščenje!!!

Malo sem brskala po svojem kitajskem horoskopu in odkrila novo komponento, zakaj je zame to leto tako naporno. In, ker sem na splošno v slabem letu, so retrogradni planeti kot je Merkur še dodatno zoprni. Ampak, sem trmasta in se ne dam. In prilagajam. In učim. Neki ovci in Merkurju pa se že ne bom pustila!!!

Spontano sem se dogovorila za predavanja v trgovini Kalček v novembru in decembru. Od strank in poslušalcev sem namreč dobila namige, da me pogrešajo. Prav zanimive teme sem izbrala. Ko mi iz Kalčka potrdijo termine, jih bom objavila, da si boste rezervirali srede.

Ugodne datume sem seveda izračunala, da ne bo dvoma v mojo strokovnost. Lani sem naredila zanimiv poskus: predavanja sem imela na dneve, ki so bili zame finančno koristni in na nekoristne dneve. Ne da bi karkoli naredila, so bili na finančno ugodne dneve tudi finančni učinki. Včasih pa imam predavanja tudi kar tako, ker mi je energija na tisti dan všeč. In ker si to (energijsko) lahko privoščim.

Na moji pisalni mizi čakajo različni listki s temami za blog. Nisem vam želela začetka tedna zamoriti s člankom o prostati ali o tem, kako zelo so morske ribe onesnažene s težkimi kovinami - tako zelo, da želijo dvigniti mejne vrednosti. Vse to pride v naslednjih dneh, ko bo vaše telo že malo utrujeno in duh voljan za dobre informacije.

Zasebno je bil ta vikend mešanica evforije in žalosti. Tisti slabši del vikenda jemljem kot učenje, ponižno sprejemam nauke, ki mi jih pošilja življenje. So že za kaj dobri. Upam. Ne, prepričana sem!


Ta stol je za vikend bolj sameval. Veliko sem skakala okrog, predvsem pa sortirala in pospravljala. Kakšen božanski občutek je imeti pospravljeno stanovanje in omare!

Ogledala sem si film "Kako smo postali prvaki sveta". Prav zanimivo mi je bilo gledati, kako se je razvijala jugoslovanska košarka, o Titu, udbi, ljubezni ... V eni od scen so pred začetkom tekme peli jugoslovansko himno. Ugotovila sem, da več ne znam celega besedila, samo odlomke. Tolažim se s tem, da sem vedno imela težave z besedilom , že v osnovnošolskem pevskem zboru. Da ga nisem pozabila zaradi starosti :)

Kako pa je z vašim spominom? Kaj vse še znate iz socialističnih časov? Partizanske pesmi, himno, pionirčkovo zaobljubo?

2 komentarja:

  1. O, Helena, upam, da mi bo kakšna sreda dovoljevala obisk Kalčka!
    Tudi takšni vikendi so potrebni! In ko potem vse diha... pa če še žarki sončka posijejo.... potem se še neljube reči lažje prenašajo.
    Naj bo teden ves vaš!
    Aha, če pa jaz kaj imam... imam pa dober spomin za nazaj. Se spomnim vseh pesmic, oblačilc, pentljic, srajčk, dogodkov, kdo... kje... ob kom... s kom :). Samo o matematiki in fiziki ne vem nič :(

    OdgovoriIzbriši