sreda, 26. avgust 2015

Nimam več potrpljenja za ...

Z veliko gotovostjo lahko rečem, da je letošnje leto eno najbolj zoprnih, kar jih pomnim. Tale ovca mi najeda življenje, ugrizne, prežvekuje in izpljune - na srečo nekaj boljšega, kot pa poje. Res, celo leto 2015 se name lepijo takšne in drugačne težave, ni jih konca. Ne bom rekla, da so izredno dramatične, čutim pa, da so vse odločitve, ki jih v tem trenutku sprejemam, zelo pomembne in bodo name vplivale še nekaj časa.

Na te težave tudi najdem rešitve, ki niti niso tako slabe, celo dobre so in na koncu sem zadovoljna, da sem (zopet) nekaj spremenila. Ampak, počasi postajam utrujena in rada bi malo pavze, malo počitka.

Na veliko pospravljam in sortiram; saj nimam veliko za delati, ker sem v osnovi strukturirana, ampak vedno se nabere dovolj navlake. Sortiram knjige, odpovedujem naročnine na revije, ki jih ne želim več brati, skrbno izbiram, s kom in kdaj se družim. Predvsem pa delam red v meni sami in načrtujem prihodnje projekte. Po mesecih razmišljanja, analiziranja, poslušanja intuicije ... je nastal načrt, ki je tudi izvedljiv.

Res, v teh dneh sem sprejela pomembne odločitve. V bistvu sem odstranila navlako, ki mi je zakrivala pogled na to, kaj naj delam in kako. Spoznavam tudi nove ljudi, ki so mi za vzgled in od katerih se lahko učim.


Na spletu sem našla tole izjavo Meryl Streep, ki bi si jo vsi morali nalepiti na steno in prebrati vsaj enkrat na dan:

“Za nekatere stvari nimam več potrpljenja, pa ne zaradi tega, ker sem arogantna, temveč zato, ker sem prišla do točke v življenju, ko nočem več zapravljati časa za stvari, ki mi niso všeč ali ki me prizadenejo. Nimam več potrpljenja za cinizem, čezmerni kriticizem ali vsakršno čezmerno zahtevnost.

Izgubila sem voljo, da bi ugajala vsem tistim, ki me ne marajo, da bi ljubila tiste, ki me ne ljubijo in se smejala tistim, ki se nočejo smejati meni. Ne želim več preživeti niti minute s tistimi, ki lažejo in manipulirajo. Odločila sem se, da ne bom sobivala s pretvezo, hinavščino, nepoštenostjo in poceni hvalo. Ne toleriram akademske arogance. Ne zanimajo me trači in sovražim konflikte in primerjave.

Verjamem v svet nasprotij, zato se izogibam togih in ljudi, ki se ne znajo prilagajati. V prijateljskem odnosu mi ni všeč pomanjkanje lojalnosti in izdaja. Ne razumem se s tistimi, ki ne znajo dati komplimenta ali spodbudnih besed. Težave imam s sprejemanjem tistih, ki ne marajo živali. In na vrhu vsega nimam potrpljenja za vsakogar, ki si ne zasluži mojega potrpljenja.”

6 komentarjev:

  1. Oh, Helena, kako pride včasih dan, teden ali daljše obdobje, ko ni tako, kot bi želeli... Meni je letošnje leto sami bolj v breme kot užitek, ampak, ja, dobro je, če se iz vsega kaj naučimo in začrtamo nove poti. Verjamem, da vam bo uspelo! Si potem, ko si oddahneva, pomahava s kakšnega novo osvojenega vrha :).
    Dobra izjava, ja. Za prepisat in obesit.
    In slikca.... Ugibam, kje ste jo našli. Imam namreč prav takšno knjižno kazalo in nasmeh mi je zaigral na obrazu. Pred leti sem si jo kupila v ljubki trgovinici 1001 Katze, v starem delu Frankfurta
    Pozdravček!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slikico pa sem našla na CD-ju s clipi, ki sem ga kupila v Nemčiji. Je lepa, a ne?

      Izbriši
    2. Jaaaa, lepa!!!
      Sicer pa... nam ostaja potrpežljivost... in volja...

      Helena, hvala za bogate odgovore!

      Izbriši
  2. Tudi meni je, če malo razmislim, tole leto "za znoret" od negativnih dogajanj. Kar pa se tiče izjave - točno drži vse, kar je zapisano. In, .... jeeee, srečni smo lahko tisti, ki slej ko prej pridemo v življenju do spoznanja, da ni potrebno da ugajamo vsem ljudem na svetu, da se lahko družimo le s tistimi s katerimi se ujemamo, ter da počnemo, to kar radi počnemo, pa čeprav zato nekoliko izstopamo iz povprečja.

    Vi pa ko ste taka mojstrica horoskopov - a bo drugo leto bolj ugodno?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naslednje leto bo vladala ognjena opica. Ne bo enostavno, ker sta ogenj in kovina (opica spada v ta element) v konfliktu. Je pa zopet od individualnega horoskopa odvisno, kako bomo shajali z opico.

      Izbriši
  3. Saj, razlaga je čisto preprosta: če se v tem letu slabo počutimo, je element zemlja naš nepodporni element (ovca je zemlja yin). Ko smo v takšnem letu, ni dobro začenjati novih projektov ali delati velikih sprememb, ker nas energija ne podpira. Varčevati moramo s svojimi močmi, da se lahko borimo s težavami.

    Ovca ima yin polarnost; mogoče si domišljamo, da je yin energija manj težavna, ampak to ni res. To je vztrajna energija, penetrantno pritiska in njene posledice so dolgotrajne. Za ovco to še bolj velja, ker je zemlja povezana z vztrajnostjo in trmo. Druga polovica leta tudi spada v yin, zato dvojno občutimo težave, ki jih povzroča ovca.

    Tako nam vsem tistim "nesrečnežem" ne preostane nič drugega kot - čakanje. Ni treba, da smo čisto pasivni, moramo pa se prilagoditi težavni situaciji.

    OdgovoriIzbriši