sreda, 22. april 2015

V Murglah imamo (zopet) mladičke!

Tako je, izvalila sta se že dva mladička (to vem tako, da opazujem, na koliko mest po gnezdu se s kljunom premakne kos, ko prinese črve). Čisto možno je, da bodo samo trije, saj so bile noči izredno mrzle. Da o stresu pri prenovi terase ne govorim.

Glede na velikost črvov, so se mladički izvalili že pred dvema ali celo tremi dnevi. V skledo s hrano sem takoj vsula izdatno porcijo sončnic in rozin. Ata kos in njegova ženkica sta bila v hipu tam in si privoščila pojedino. Sedaj ne bo šale, vsak dan moram v skledi kontrolirati zalogo hrane, saj je iskanje hrane za mladiče zelo naporno.

Bazenček z vodo pa tudi letos postaja zbirališče za različne ptiče. Očitno je po murgelskih vrtovih malo bazenčkov in napajalnikov, kar je po eni strani žalostno. Kaj bo šele poleti? Če imate vrt, si čim prej priskrbite napajalnik za ptiče. Lahko ga kupite, ali pa na zemljo postavite malo višji podstavek za rože. Živali vam bodo zelo hvaležne, pa še vi boste profitirali, ker vam bodo pojedle škodljivce. Da o užitku pri opazovanju obiskovalcev ne govorim. Ata kos je po temeljiti kopeli tako smešen, ampak še vedno seksi, da ne bo pomote!

Slik zaenkrat še nimam, jih pa bom priskrbela v naslednjih dneh. Objavljam lansko:

3 komentarji:

  1. Eno samo veselje! Mi imamo tu, kjer živimo le vrane in prav pogrešam kaj tako ljubkega. Nas pa razveseljuje tu in tam kakšen kos ter jutranji ptičji zbor v službi. Ah, kako dobro dene...
    Uživajte!

    OdgovoriIzbriši
  2. Lepa zgodba novega življenja na prelepi terasi,nas je obdarila sinička,a sem v strahu ,ker muce kar naprej oprezajo...Napajalniki z vodo so povsod na naši parceli in pravi užitek je opazovati veselje ptičkov ob pitju in tuširanju:)

    OdgovoriIzbriši