petek, 6. februar 2015

Zimski obiski v Murglah

Kljub snegu in slabemu vremenu smo imeli v Murglah vsak dan obiske. Prišle so stranke, pa tudi drugi obiskovalci ...

Obisk št. 1

Vse se je dogajalo tik pred mojim oknom v pisarni. Najprej sem opazila kosovko, kako je od sklede s hrano odganjala ata kosa. To počne že nekaj časa in ne vem, kaj se ji je zameril. Potem pa se je scena naenkrat spremenila. Izza bližnjih lončnic se je skledi približala dobro rejena podgana. Kosovka je bila presenečena in jezna hkrati. Kaj naj naredi?

Ni se odmaknila, jest pa tudi ni upala iti. Podgana si je v gobec nabasala najboljše koščke in izginila na varno. To se je ponavljalo in ponavljalo. Bolj pogumen je bil vrabček, ki je popolnoma izkoristil situacijo med podganinim umikom in se pošteno najedel.

Na koncu je kosovka vseeno odletela in se vrnila čez slabo uro. Podgana se je, sita, odpravila spat - saj bo jutri hrana zopet v skledi ... Nisem presenečena, da imamo podgane, v Murglah sem jih že večkrat videla.

Tukaj so fotografije, ki sem jih iz razumljivih razlogov naredila skozi zaveso:





Obisk št. 2

Danes sem pa odprla vrata izredno simpatičnemu paru. Saj se vedno pripeljeta s kolesom, ampak v tem vremenu ju nisem pričakovala. Kot sem izvedela kasneje, je bila pobudnica ona, kljub temu, da je noseča. Ob pogledu na kolesi pred vrati sem spontano izjavila: "Moram vas fotografirati!"

In nastala je tale fotografija - a nista simpatična?


Nato pa sta se takole odpeljala domov:


Hvala vsem za obisk, pridite še, zelo nam popestrite dneve in delo naredite prijetno. Ali to veja tudi za dobro rejeno podgano, pa še razmišljam!

6 komentarjev:

  1. Kako prikupen par! Neustavljiv :)
    Živalski svet polepša... čeprav... mislim, da si podgane ne bi želela več pred vrati :).
    Sem pa, da se pohvalim:), tudi sama odšla na vetrovni hiter sprehod do trgovine, ker mi je pošla zaloga vaše, meni top kave. In opazila, da ste jih dobro založili. Yes!
    Prijeten vikend!

    OdgovoriIzbriši
  2. P.S. Jaz si podgane ne bi želela :)
    Pa še ena vejica mi je kar pobegnila.
    Ah, ko sem včasih tako prehitra...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sabina, tudi jaz si ne želim podgane, še vedno sem rahlo šokirana. Na žalost so zelo, zelo pametne, zato mi ne preostane drugega, kot da jo ubijem. Trenutno za to nimam moči. Mogoče jo bo opazila lačna vrana ali mačka. Upam ...

      LP
      Helena

      Izbriši
    2. Helena, verjamem, da ste bili in ste še šokirani. Tudi jaz bi bila. Midve sva s hčerko enkart opazili pri enem bloku v mestu umirajočo, pa me je še sedaj groza, ko se spomnim tiste podgane.
      Ampak tako na 'ti' sem napisala, potem pa še manjkajočo vejico opazila...da sem mogla popravit:)
      Stiskam pesti, da se ne srečata več!

      Izbriši
  3. Simpatičen parček,zanimive fotografije(deljenja hrane),ko naše mačke prinesejo podgano nastane vik in krik(ob mojih glasovih)tako,da jo raje spustijo in si mislijo zakaj neki zganjam tak hrup bo takšni majhni živalci....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelka, kdaj si lahko pridem sposodit vaše mačke? Samo malo bodo posedele pod mizo in počakale na malico ...

      LP
      Helena

      Izbriši