petek, 23. januar 2015

Vaši najljubši blogi

Tudi vi ste opazili, kako pridna sem v zadnjih tednih pri pisanju prispevkov za blog. Zadnjič sem se malo poglobila v slovensko blogersko sceno in ugotovila, da je malo blogerjev, ki pišejo dolgo in pogosto (recimo, vsaj enkrat na teden). Našla sem zelo veliko "mrtvih" blogov, še več takšnih s petimi objavami na leto.

Zakaj pisati blog? Če si bloger na to vprašanje ni iskreno odgovoril, potem bloga ne bo dolgo pisal. Podobno je pri postavitvi spletne strani. Zakaj potrebuješ spletno stran? Res zelo pomembno vprašanje, bolj pomembno od lepih slik in dizajna.

Moj motiv za pisanje bloga je bil eden sam in je viden tudi v imenu bloga: bolj izpostaviti svoje privatno življenje. Kdor me osebno pozna, ve, da nisem sramežljivo in molčeče bitje; znam se šaliti, provocirati, ukazovati ... Do pisanja bloga "Osebno in zasebno" pa sem zelo strogo ločevala osebni in poslovni del svojega življenja. Zanimivo je, da to mojo potrebo po ločevanju potrjujejo tudi psihološki testi.


Kakšni bodo moji prispevki čez 30 let? Bomo takrat sploh pisali? Ali, še boljše vprašanje, bomo takrat sploh brali?

Saj tudi sedaj vsega ne objavim na blogu, vedno je prisotna samocenzura. Kar bi toplo priporočala vsakomur, ki piše blog pod svojim imenom. Našla pa sem nekaj zanimivih blogov anonimnih piscev, ki si res lahko dajo duška in objavijo marsikaj. Moram priznati, nekateri so prav duhoviti in zelo, zelo iskreni. Občasno jim kar zavidam, da se lahko tako globoko iskreno izpovedo in pišejo o najbolj nerodnih pripetljajih iz svojega življenja.

Ko tole pišem, je na števcu 671,983 ogledov. Uf, visoka cifra in kar malo sem ponosna nanjo. Če bi več pisala o seksu, dietah in športu, bi bila številka višja, hahaha. Ampak, svoje avtonomnosti ne dam, zato bom še naprej pisala o najrazličnejših (drugih) temah.

Približujem se tudi 1000 objavi in 6. 3. 2015 bom imela šesto obletnico pisanja bloga.

Vem, da me (na veliko) varate, zato vas prosim, da mi napišete, katere (slovenske) bloge še radi berete in zakaj. Hvala!

6 komentarjev:

  1. Sam sem pisal precej dolgo, slabih 7 let, o tem, kako sem "vstal s kavča in šel teč". No nekega dne je bilo dovolj. Preveč je enovrstičnic, praktično nikomur se ne da kaj dosti več kot lajk in morda še besedica "super" poleg in to je to.
    Berem še svoje stare blogerske prijatelje, krtina.com recimo, krasni izleti v planine, fotogalerijo in potopise fotografinje Alje (blog Odklopi), potem pa še nekaj filmskih (eden zanimivejših je Filmsko platno št, 7) in to je več ali manj to.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, znamenitih kriznih sedem let deluje očitno tudi pri pisanju bloga ... Nisem še tam, imam pa to srečo, da moji bralci komentarje povedo tudi osebno. Vedno znova slišim osebne pohvale in se jih veselim kot ... ne vem kaj. Hvala, Rado za vaše najljubše bloge, upam, da jih bodo poslali tudi drugi.

      Izbriši
  2. Rada imam bloge z lepimi fotografijami, npr. http://anapogacar.smugmug.com/, z dobrimi idejami za izlet in potopisi http://worldthroughandrejaseyes.blogspot.com/ in nekaj iz vsakdana ene prijetne punce http://carovnijezmalekmetije.blogspot.com/. Najraje imam bloge, ki niso tako osebni, brez podrobnosti o otrocih in psov v 1001 sliki. Svoje zapise o počitnicah in dopustih pa najdem od leta 2004 dalje, ko sem kupila prvi digitalni fotoaparat.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja, lepo je, ker ste nekateri vztrajni tudi pri pisanju bloga! Sama ga ne pišem a rada pokukam nekatere s področja zdravja, umetnosti, tudi potovanj in fotografije, kulinarike... Glede na svoj čas, ne upam preveč in predaleč :). Zadnje čase opažam, da nekateri bloge zamirajo. Zagotovo ima vsak svoj razlog. Sama rada pokukam k vam, pa: https://stevemccurry.wordpress.com/, https://vesnamihajlovicblog.wordpress.com/, https://zivljenjejelepo.wordpress.com/, http://www.uglasena-kuhinja.com/, http://www.easy-recepti.com/, http://carovnijezmalekmetije.blogspot.com/, http://matejalukezic.blogspot.com/, http://studioninocka.blogspot.com/, http://www.mixtejp.blogspot.com/.... pogrešam pa:http://tina-kosir.blogspot.com/, http://suzana-kii-kii.blogspot.com/....
    Še malo, pa praznujete:)
    Lepe dni vam želim!

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala za poslane linke, sem si jih pravkar ogledala. Vau, nekateri blogi so vizualno in vsebinsko zelo bogati. Močna konkurenca ... Ampak, konkurenco je treba imeti pred očmi, zato sem jih dodala na seznam mojih spletnih dnevnikov.

    LP
    HG

    OdgovoriIzbriši
  5. Helena, kako lep komentar blogerjem! Ob priložnosti še kakšnega dodam :)
    Bodite lepo!

    OdgovoriIzbriši