četrtek, 3. julij 2014

V Erlangen na feng shui seminar - fotoreportaža

Na seminar v Erlangen sem seveda vzela samo kompaktni fotoaparat. Velikokrat sem fotografirala z eno roko, ker je bila v drugi težka torbica ali dežnik. Mislim, da so nastale zanimive slike, ki vam bodo pokazale, kako sem uživala v Erlangnu.


Na pot sem se odpravila z vlakom, ker sem izračunala, da me bo pot stala polovico manj. Pri nemških železnicah sem preko spleta kupila ugodno vozovnico za prvi razred, zato je bila vožnja res prijetna.


Prestopiti sem morala v Münchnu


V Erlangnu sem bila že četrtič - kolegica Angela vedno organizira izredno zanimive seminarje. Predavalnico imamo v kulturnem in prireditvenem centru E-Werk. Zelo mi je bila všeč zasaditev okrog znaka.


Sredinski plakat vabi na torkove večere, ko si lahko spečemo meso in zelenjavo, ki smo ga prinesli s sabo. Zakaj nekaj takšnega nimamo tudi pri nas? Recimo, v Tivoliju.


Samo del razreda, s predavateljico mojstrico Susanna Lau. Glavna tema tridnevnega seminarja je bila perioda 9, ki se bo začela 2017 in zelo spremenila energijsko podobo.


Prvi dan je bilo sončno in toplo, potem pa je prišla deževna fronta in temperature so padle na 16 stopinj. To ni odvrnilo nekaterih nemških kolegic, da ne bi ostale v poletni podobi. Tole sem morala fotografirati!


Poglejte v drugo vrsto: tudi naš DJ Umek bo na elektronskem glasbenem festivalu.


Erlagen je univerzitetno mesto, predvsem medicina je močna. Lepo se je sprehajati po ulicah in uličicah, se usesti za klepet ali pa kaj pojesti v številnih gostinskih lokalih. Ponudba je zelo raznolika, kakovost pa tudi.


V Erlangnu je teren raven, zato kolesari mlado in staro; še nikjer, razen v Amsterdamu, nisem videla toliko kolesarjev. Ulice so široke, da si jih lahko delijo vsi udeleženci v prometu.  



Veliko je starejših vil, ki jih zasedajo tudi inštituti, bolnišnice, študentje




V Sloveniji se trenutno veliko govori o tem, katere metode lahko v ordinaciji uporabljajo zdravniki. Njihovi nemški kolegi s tem nimajo težav. Ta splošni zdravnik zdravi tudi z naravnimi metodami in akupunkturo.


Vhod v porodnišnico. Najprej sem opazila dokaj puščavsko ureditev gredice, nato pa človeka na okroglem podestu. Hm, le koga predstavljata? Nosečnice, ki gre v porodnišnico rodit, očitno ne.


V Erlangnu so trgovine zelo različno odprte. Takrat, ko je igrala nemška nogometna reprezentanca so bile čisto prazne - užitek je bilo nakupovati. Trenutno je življenje v Erlangnu čisto podrejeno nogometu in pričakovanja so velika.


Malo sem že pozabila, kako velika je ponudba kruha v nemških pekarnah. Nisem se ga mogla najesti, poskusila sem najmanj 10 različnih vrst. Nemci so že svetovni prvaki: v peki kruha. 

In, ker sem pojedla preveč kruha in popila preveč piva, se sedaj postim.

torek, 1. julij 2014

Dašino pismo s počitnic v Murglah

How, how, piše vam Daša - iz Murgel. Danes zjutraj je moj lastnik dobil SMS, da me naj ob 8. uri dostavi pred fitnes. Tam me je čakala moja najljubša varuška Helena, ki sem jo takoj temeljito polizala po levem delu obraza, rokah in mečih - bila so sveže depilirana, zato me v jezik nič ni pikalo ...

Potem sem eno uro gledala, kaj vse je tisti grdi trener počel s Heleno. Na srečo so me vsi v fitnesu večkrat prišli pobožat, zato mi ni bilo čisto nič dolgčas. Po treningu sem pričakovala obilen zajtrk, ampak dobila sem samo kekse. Sicer iz pasjega butika, ampak vseeno - pri Heleni sem navajena na gurmanske obroke. A ona misli, da se bom tudi jaz začela postiti???

Na srečo je začela v kuhinji ropotati z lonci, zato sem vedela, da bo vsaj za kosilo nekaj dobrega. V pisarno se je vrnila z nekim čudnim predmetom, ki sem ga prvo sumljivo gledala, potem pa ugotovila, za kaj je dober: za gretje. Uf, kako dobro dene mojim kostem. Kaj takšnega želim imeti tudi doma!!! Drugače bom ostala kar v Murglah.

Pst, kosji mladički so štirje in že zelooooo veliki, za pol moje tace.

Za kosilo sem dobila veliko porcijo mletega mesa in ajdove kaše. Se je splačalo počakati, čeprav bi se mi prileglo malo repete ...


Kaj takšnega si želim tudi doma!

P.S. (od Helene)
Bila sem v Erlangnu v Nemčiji, na feng shui seminarju. Bilo je fantastično. Ker sem preveč zaposlena, je Daša prevzela pisanje današnjega bloga. Poročilo s seminarja sledi, naučili smo se veliko novega, naredila sem tudi nekaj fotografij. Daša je neverjetna - leži na mrzlih ploščicah in se greje pred pečko. Ko ji je dovolj hladno-vroče terapije, pa zgine na odejo in se s trebuhom obrne proti toploti.