četrtek, 18. december 2014

V stari ali novi postelji?

Daša je na začetku 6-tedenskih počitnic pri meni dobila novo dnevno posteljo (ja, ima tudi nočno!). Takoj ji je postala všeč in prav posesivno se obnaša - čeprav to pri samo Daši pomeni, da ji je treba 3-krat reči, naj gre iz postelje. Potem pa zelo nerada pride ven in vsa nesrečna čaka, kdaj bom končala s stresanjem blazin in menjavo brisač.

Po približno treh tednih sem naredila test: poleg nove sem ji postlala še s staro posteljo, ki ni bila čisto nič drugega, kot tanka odeja v več plasteh. Daša se je v desetinki sekunde odločila, kam bi šla rada ležat. Prvo je stopila na staro posteljo, me pogledala - rahlo očitajoče, rahlo pričakujoče - in skočila v novo posteljo. In s tem praktično demonstrirala, kje raje spi.


Grda varuška Helena, kako se zafrkava z mano. V novi postelji je 100-krat lepše spati.


Ko ne spim, takole opazujem okolico, vedno se kaj dogaja v teh Murglah


V postelji, eh hmmm brlogu, lahko tudi jem. Seveda na brisačah, da ne umažem nove postelje.


Obvladam pa tudi prehranjevanje iz postelje ...

3 komentarji:

  1. Gospa Helena ,Daši kar sijejo oči od zadovoljstva:)Čudoviti posnetki ljubke Daše,luštna nova postelja prav lepo paše k skodelici za prehranjevanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelka, kaj vse vi opazite. Skledica je v bistvu malo prevelika za Dašin gobček, ampak je stabilna. Poleg tega se mora Daša malo potruditi, kar tudi ni slabo.

      LP
      Helena

      Izbriši
  2. Kako ljubko! Daša je že kot vaša. Kakšna super varuška ste!!!!

    OdgovoriIzbriši