sreda, 17. december 2014

Sodobna japonska dogajanja in njihova imena

Zelo zanimivo reportažo je pripravila nemška revija GEO. Bili so na Japonskem in raziskovali pojme, ki označujejo dogajanja v sodobni družbi. Japonci vsa nova dogajanja namreč zelo hitro poimenujejo. Tako so zelo aktualni:

- "Grassfresser" (tisti, ki žre travo) - mladi moški, ki so se zavestno odpovedali spolnosti, vegetirajo kot travice, ne počnejo ničesar mesenega

- Nasses Herbstlaub (mokro jesensko listje) - starejši moški, ki nimajo svojega življenja, visijo na svojih ženah, se ne znajdejo, ko se žene ločijo

"Demografische Ground Zero" (demografski Ground Zero) - ime za prihajajoče stanje populacije, saj je Japonska država z največjim deležem starejše populacije. Zaradi Grassfresser bo tudi vedno manj otrok, zato so napovedi res zelo slabe.

Če znate nemško, si lahko ogledate krajši video prispevek (ali pa si samo ogledate slike): GEO

3 komentarji:

  1. Hvala za podeljeno! Nekaj sem 'ujela' (že od ginmazije dalje se žel nisem preveč posvečala nemščini), a mi je utrip in pripevek kot tak zelo všeč. Drugačen od 'tiste' Japonske, ki jo poznam in jo imam rada.

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimivo. :) Tudi jaz sem se med potepanjem po Japonski vanjo zaljubila in zagotovo se bom še vrnila. In to kmalu... :)

    OdgovoriIzbriši