sobota, 20. december 2014

Energijski center ima nov logotip

Moram takoj priznati, da premalo delam za prepoznavnost svojega podjetja. Saj veste, krepitev blagovne znamke in ostalo, kar spada zraven. Tako nimamo izdelkov s svojo blagovno znamko, kar je baje dolgoročno čista katastrofa, nimamo svojega kluba z ugodnostmi, trenutno nimamo niti kataloga, vizitke pa bolj ali manj ležijo v omari.

Končno pa smo dobili nov logotip. Z oblikovalko Natašo Kastelic sva sodelovali že večkrat, oblikovala je logotip za spletno trgovino Avita. Napisala sem ji nekaj svojih želja in poslala skico logotipa. Ona je to skico spremenila v logotip in mi ga poslala v ogled. Nisem ga mogla sprejeti, ni bil pravi. Na srečo je Nataša potrpežljiva, zato sva poiskali nove ideje in na koncu je nastalo tole:


Nov logotip mojega podjetja

Želela sem preprost in vizualno jasen logotip, ki ne bo preveč ezoteričen, ker tudi sama nisem takšna. Zgornje kapljice seveda predstavljajo pet elementov. Meni je logotip zelo všeč, kakšno pa je vaše mnenje?

Najbolj razveseljivo pa je, da Natašin mož Primož pripravlja novo spletno stran Energijskega centra. Oblikovno in funkcionalno sva jo že končala, sedaj moram "samo" še napisati besedila za posamezne rubrike in mu jih poslati. Uf, dela res ne zmanjka.

P.S. (dodano 22. 12. 2014)
Tole pa je bil moj prvoten osnutek za logotip - ha, ha, ha, kaj je iz njega nastalo ...


Prva "navodila" oblikovalki Nataši, kakšen logotip bi rada

6 komentarjev:

  1. Gospa Helena ,meni je podoba novega logotipa zelo všeč!

    OdgovoriIzbriši
  2. Helena, všečno!!!! Zelo!
    Joj spletna stran... Verjamem, da trud ne bo zaman. Spletna stran moževega podjetja bo menda po petih letih delovanja vendarle ugledala luč:). A sva se ravno nekaj dni nazaj pogovajala o spremembi logotipa. Morda pa kmalu :)
    Bodite kar se da lepo! In ujemite vse žarke sončka!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čas je za spremembe! Najavlja se nova perioda 9, ki bo bolj dinamična, odnosi se bodo spremenili na vseh področjih, zato sem povezala izdelavo nove spletne strani z izdelavo novega logotipa. Tudi meni je všeč - mislim, da paše k nam.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. Čudovit logotip. Diši po alternativi. Pri razporeditvi barv bi upoštevala strani neba. Kaj pa podpora?
    Jaz bi spremenila tudi ime. Poznate numerologijo?
    Energijski center prinaša število 52 in je kakor število 43.
    To število pa je nesrečno število. Predstavlja revolucijo, prevrate, konflikte, neuspehe in preprečevanje.
    Morda ste kaj takega že občutili?
    Lp, Andreja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Andreja, hvala za dodatne informacije. Imena ne bom spreminjala, ker bi potem uničila 10 let grajenja blagovne znamke. Kako ste naredili analizo, ste upoštevali tudi črki d.o.o., ki sta del uradnega imena firme?
      Ja, včasih smo res revolucionarni, celo preveč, v časovnem smislu enostavno prehitri.

      LP
      Helena

      Izbriši
  5. D.o.o nisem upoštevala. S tem vam pa prinaša 7, kar je OK.
    Lp, Andreja

    OdgovoriIzbriši