četrtek, 25. september 2014

Kako preživeti drugo polovico leta

Preden nadaljujete z branjem, se za trenutek zamislite nad dogajanji v letošnjem letu. Kaj jim je skupno?

Moje mnenje je, da jim je skupna hitrost - vse se dogaja hitro, intenzivno, aktivno. Se strinjate?

Namigujem na kitajsko leto, ki mu vlada konj. Uf, kako letos dirka, saj je v znamenju lesa, ki močno kuri njegov ogenj. Priznam, letošnje leto je zanimivo, vendar zame zelo naporno. Ogenj mi čisto nič ne koristi, zato sem prav s perverznim užitkom čakala na začetek avgusta, ko se bo leto konja prevesilo v drugo polovico, s polarnostjo yin. V tem delu leta bodo dogajanja malo počasnejša, ampak samo malo. Bodo tudi mehkejša, ampak spremembe bodo trajnejše. Če boste delali bedarije, boste posledice še dolgo čutili.

Konj je ognjeno znamenje, zato je svoj vrhunec dosegel junija. Jeseni je že malo zrelejši, pozimi pa bo njegova moč počasi zamirala. Naslednje leto bo leto ovce - o, to bo zanimivo leto, saj je ovca po eni strani trmasta, po drugi pa estet, ki si želi luksuza. Z delom si nerada maže roke, za denar naj poskrbijo drugi, ona pa ga bo zapravljala za lepe stvari. Dobra napoved za krizno obdobje, a ne?

Ampak, ostanimo v letu 2014. Še nekaj mesecev je pred nami, ki jih naj izkoristijo vsi tisti, ki potrebujejo energijo ognja. Prav zanimivo je bilo opazovati prijatelje s podpornim elementom ogenj, kako so se v avgustu začeli energijsko umirjati. Zdaj, konec septembra so že rahlo tečni, novembra in decembra pa bodo neuporabni, če si ne bodo sami ustvarili ognja.

Nasvet za jesen: izkoristimo vse sončne žarke, ki jih lahko dobimo. Pomembno je, da sončno (= ognjeno) energijo shranimo globoko v tkiva (ledvice), da nas bo grela v hladnih mesecih. Letošnje poletje je bilo mrzlo, zato bodo ljudje veliko bolni. Tvegala bom še eno prognozo: pojavile se bodo ogromne zdravstvene težave zaradi plesni, saj se hiše poleti niso dobro presušile.

Sedaj veste, zakaj so bile objave na blogu tako redke. Dirkala sem okrog kot konj. Nabralo se je veliko (slikovnega) materiala, tako da sploh ne vem, kje naj začnem. Kriva za pomanjkanje časa so tudi številna feng shui svetovanja - izredno uživam, same zanimive projekte sem dobila.

V torek sem bila poslovno na Gorenjskem in se ustavila tudi na Bledu. Objavljam te sončne fotografije, da vas bodo malo ogrele.




S psičko Dašo, ki me je spremljala, sva se pošteno ogreli ledvice - no, ona si jih je predvsem masirala, ko se je valjala po tleh in označevala teren.



13 komentarjev:

  1. Sem redna bralka vašega bloga, letos pa me je konj očitno obšel. Tako pasivnega leta pa še ne! :) Verjetno obstajamo tudi izjeme, kajne?
    Lep pozdrav in še na veliko uspehov!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iza, pošljite mi vaše rojstne podatke (tudi uro rojstva), pa bom v horoskopu pogledala, katere živali vas zavirajo. Me res zanima, kaj se pri vas dogaja.

      LP
      Helena

      Izbriši
  2. Pozdravljeni, kam pa vam jih lahko posljem? Najlepsa hvala za prijaznost!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iza, vi ste tako močna voda yang, da bi potrebovali 3 ognjene konje, šele potem bi občutili njihov vpliv. Imate samo yang energijo v sebi, poleg tega pa 4 hitre živali (podgano, zmaja, opico, psa). Pazite, da ne boste prehitri, da boste zavestno delali na "počasnosti" (najprej premislili, šele nato delovali).
      Če odgovorim na vaše vprašanje: zame je leto konja hitro, za vas pa počasno, ker vpliv kitajskega leta ocenjujeva subjektivno. Vi že v normalnem stanju dirkate (lahko tudi samo mentalno), zato ste letošnjega konjička označili kot normalnega. Moje živali pa imajo malo krajše nogice, zato je zame konj hiter.
      V horoskopu vam manjka les - preberite si na spletni strani feng shui akadamije, kaj sem spada (barve, lastnosti, hrana, pokrajina, poklici). Les je povezan z začetkom in usmerjenostjo k cilju. V vašem primeru pa še s kariero in samopromocijo. Tem področjem se morate zavestno posvečati.
      Vaš drugi podporni element je ogenj, ki bo segrel obilico vode v vaše, horoskopu. Torej, les in voda vam zelo koristijo, letošnje leto je energijsko za vas idealno.
      LP
      Helena

      Izbriši
    2. Tako sem hitela, da sem naredila napako ... Koristita vam seveda les in ogenj, vodo pustite pri miru!!!

      Izbriši
  3. Spoštovana Helena,

    najlepša hvala za tako pravilno analizo! Res sem že po naravi neučakana in nepotrpežljiva, pa se trudim to preseči, a bo očitno potrebno še veliko več dela na sebi.
    Grem prebirati nasvete s feng shui akademije.

    Še enkrat hvala za vaš trud in čas!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da vam je analiza pomagala. Ne pozabite na zelena in rdeča oblačila, črna in siva/bela so prepovedana! LP Helena

      Izbriši
  4. Moja najljubša barva je zelena, malo manj rdeča, a se jo bom trudila večkrat uporabiti. Pri pohištvu z rdečo nimam težav, pri oblačilih pa. :) Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdravljena, v vašem članku sem prebrala, da se letos pojavlja plesen zaradi velike vlage. Nekje sem prebrala,da plesen povzroča tudi tinitus.Ker mi tinitus povroča težave in ker se je pri nas sicer na balkonu pojavilo precej plesni na lesenih nosilcih strehe, me zanima kaj menite o tem.LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Plesen sama ne povzroča tinitusa, ampak strupi, ki jih plesen v telesu povzroča. Te strupe morajo predvsem jetra predelati, drugače bi umrli zaradi zastrupitve. Tinitus nastane zelo pogosto zaradi preobremenjenih jeter - torej lahko rečemo, da je plesen kriva, vendar so vzrok pa jetra.
      Obstaja veliko načinov, kako razbremeniti in očistiti jetra. Tudi jaz sem na blogu o tem že pisala. Na spletu je veliko nasvetov, v splošnem jetrom koristi vse, kar je grenko (hrana, grenčice, čaji). In razmislite o čiščenju jeter, sedaj je pravi čas. Seveda pa ne pozabite sanirati plesni, trosi se prenašajo več metrov naokrog.
      LP
      Helena

      Izbriši
    2. Najlepša hvala. LP

      Izbriši
  6. Gospa Helena,popolnoma se strinjam z vami o hitrosti letošnjega leta.Meni so od meseca junija pa do konca septembra meseci kar zdrveli kot blisk,v tem času sem dvakrat postala babi ,tako da pestujemo še in še:)Lep pozdrav,seveda tudi Daši.

    OdgovoriIzbriši
  7. Težko bi rekla, da se moj čas odvija počasi. Včasih imam občutek, da se bom ujela za kakšnim vogalom...A se trudim vmes ujeti prijetne sončne žarke in se delati, da imam vse.

    OdgovoriIzbriši