petek, 13. junij 2014

Nekaj idej iz murgelskega vrta

Medtem ko čakamo, da se roželjubec in bloger Aleš vrne iz Nizozemske s polnim aparatom fotografij, objavljam tri fotografije s svojega vrta, ki sem jih opremila s komentarji. Mogoče bodo komu navdih


Letos sem začela eksperimentirati z "monokromatskimi" zasaditvami (da je v enem loncu samo ena vrsta rastlin, ali da jih je več, vendar so barvno zelo podobne). Enkrat, ko bo pravo leto, bom v monokromatskem stilu posadila vse sezonske rožice - recimo kombinacijo trav in bele ali rumene barve. Tako, za hec, kot izziv.


To je pa slika, kjer se samo hvalim, zato jo preskočite, če ... Najbolj sem ponosna na obešanko, ki je seveda še majhna, vendar pridno rase in bo čez en mesec prava lepotica. Paradižnike sem že morala presaditi in jih dodatno pognojiti, saj je bila plastična obešanka dosti premajhna. Na rastlini je že najmanj 10 plodov, ki se bodo kmalu obarvali. O malinah ne bom zgubljala besed, ker so fantastično dobre. Lonec s trajnicami pa se je izkazal za izredno praktičen, saj ga je potrebno zelo malo zalivati, rastline so zdrave in se odlično vključujejo k ostalim rožicam.


Ta pogled je barvno dolgočasen, vendar samo zato, ker se ne vidijo lonci s sezonskimi rastlinami (v ozadju in na levi). Ampak, v jeseni, ko se bodo obarvali listi trav, ruja in hermelike, bodo trajnice zažarele in prevzele vodilno vlogo v tej kompoziciji. 

4 komentarji:

  1. Pohvale za lep murgelski vrt gospa Helena!Naše maline so letos polne sladkega sadeža,sem skuhala štiri litre sirupa in tri kozarce odlične marmelade.A je grm ves rdeč okusnih malin pa bo treba še kak kolač peciva narediti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelka, sedaj pa je dovolj! Samo nas dražite z vašimi pridelki ... Naredite dan odprtih vrat, pa vam bomo pomagali pobrati maline. Zbirali jih bomo v svojem želodčku:)

      LP
      Helena

      Izbriši
  2. Avtor je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasen vrt!!!! In maline ...že od daleč mamljivo. Mislim, da se jih človek ne more naveličat jesti...

    OdgovoriIzbriši