sreda, 20. november 2013

Svinjski november

Se v tem mesecu počutite kot pujs? Se v tem mesecu obnašate kot pujs? Nič ne skrbite, vse je v redu, v mesecu novembru namreč vlada svinja, ki je v kitajski astrologiji zelo cenjena žival.

Ko je Buda k sebi poklical živali, je sicer pritekla zadnja (prva je bila podjetna in preračunljiva podgana), vendar ima poleg lenobe tudi druge lepe lastnosti.

Prašič je odkritosrčen, družaben, marljiv, radodaren, pripravljen pomagati in lahko zelo skromno živi. Je radoveden in rad se uči. Njegova vrlina je optimizem in vera v ljudi (da vidi njihove lepe plati).

Največ problemov prašiču povzroča njegov užitkarski duh; če se jim pri pijači in jedači (pa še čem) pridružijo drugi, je zelo srečen. Ni tekmovalen, vendar zadovoljivo poskrbi za svoje denarne zadeve. Velikokrat mu pri tem pomagajo srečna naključja ali ljudje, ki se naenkrat pojavijo in rešijo iz zagate.


Seveda dobrodušen prašič ni agresiven in napadalen, razen v skrajnih situacijah. Za odločitve si vzame čas in pri prijateljih si najprej priskrbi dodatne informacije. Lahko so zelo zgovorni in klepetavi. Prašiču je zelo pomembno, kaj si o njem mislijo drugi, zato zelo pazi na svoj ugled. Najbolj srečen je ob dobri jedači in pijači, če lahko uživa v obilju in luksuzu, toliko bolje.

Prašičeve negativne lastnosti so: naivnost, materializem, površnost, svojeglavost, lahkovernost in lenoba.

Če ste torej opazili, da ste v novembru preveč leni, preveč jeste - zato dobivate mehko salo na nezaželenih mestih - in se predajate drugim užitkom, se ne sekirajte preveč. Ko bo v začetku decembra zavladala podjetna podgana, bo bolje. Ali pa ne?

Ni komentarjev:

Objavite komentar