nedelja, 4. avgust 2013

Domače paradižnikove dobrote

O ekonomski upravičenosti domačih omak in ostalih vloženih dobrot ni treba dolgo razmišljati. Ekonomske računice namreč ni - vedno smo na zgubi. Ampak samo, če ne upoštevamo vrednosti domačih surovin ter truda in ljubezni, ki smo jih dali v izdelek.

Trije veliki paradižniki, česen, čebula, začimbe in dobre pol ure kuhanja so prinesli samo dva kozarca paradižnikove omake:


Oh, kako bodo pozimi teknili - v njih je zajeta energija sonca!

Kaj pa vi najraje skuhate za ozimnico? Moja marelična marmelada je letos fantastična, vendar je nastala samo butična serija sedmih kozarcev.

4 komentarji:

  1. Tole (no, nekaj takega:))pri nas še pride na vrsto... sicer pa nisem nič kaj pridna... Le kakšne posušene koprive in druga zelišča..Sem si pa letosn naročila domače marelice in so bile tako slastne, da imamo za ozimnico le dva kozarca... Morda pa se vendarle le poboljšam in nam pripravim kaj več zalog.

    OdgovoriIzbriši
  2. Sabina, saj poznate basen o pridnih mravljicah in čričku - goslaču, ki je poleti raje igral, kot pa zbiral ozimnico ...

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. Oh, ja, poznam...
    Res, da ne igram... a vendar... sanjam o lastnem vrtu in potem... bom kot mravljica:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Za ozimnico je v naši shrambi:marelična in slivova marmelada,gosti sokovi(jagodni,marelični,breskov,hruškov),sirupi(metin,melisin,ribezov,bezgov),vložene kumare,rdeča pesa,stročji fižol.Pa še kaj bo nastalo,če ne bo suša pobrala.Domače in narejeno z ljubeznijo.

    OdgovoriIzbriši