ponedeljek, 8. april 2013

Vročekrven zmaj v aprilu

Danes je ponedeljek, zato nikar ne glejte vremenske napovedi za ta teden. Ne, nikar, zaradi vašega duševnega zdravja je prepovedano!

Ugotovila sem, da se je nekega problema najbolje lotiti z racionalnim pristopom. Moški ta način dosti bolj obvladajo, zato se lahko od njih marsikaj naučimo. Feng shui je idealen za takšen način obravnave. Pa si poglejmo to nagravžno slabo vreme s pomočjo feng shuija.

Že letošnje leto je v znamenju vodne kače. Napoved je, da bo prva polovica leta bolj deževna (vladal bo element voda), druga pa sušna (kača spada v element ogenj). Glede na to, da smo 4.4. 2013 stopili v mesec zmaja, bi lahko bil ta mesec še tudi moker. Zmaj je sicer zemeljsko znamenje, vendar v svoji notranjosti (Hidden Stems) skriva tudi vodo. Tako imenovani New Qi, ki ga opisuje, je namreč v znamenju vode yin.


Aprila nam bo vladal vročekrven zmaj - mogoče pa malo dežja niti ni tako slaba ideja, da ohladi pregrete (politične) glave

A se že bolje počutite? Saj tudi kitajski koledar pravi, da je lahko zemlja v aprilu mokra. Ampak, stvari niso tako enostavne, saj moramo upoštevati element letošnjega zmaja. To je ogenj yang, zato lahko upamo, da bo v aprilu hitro toplo. Malo je nerodno, ker ogenj energijsko podpira zmaja in kar strah me je, kako bo zmaj začel bruhati ogenj, če mu ne bo kaj pogodu. Ta mesec bo zanesljivo vročekrven in naporen.

Na srečo so prvomajski prazniki prav prikladno razporejeni za počitek ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar