torek, 2. april 2013

Škodljivo svinjsko meso

Kako ste preživeli praznike? Po dolgem času sem jedla svinjsko meso in na mojem obrazu so že zacveteli prvi mozoljčki. Ja, jedla sem šunko in klobase, čeprav vem, da mi svinjina škoduje.

Odločila sem se, da bom tudi vam povečala slabo vest zaradi neustrezne prehrane. Pa ne zato, da bi vam odrekala kulinarične spomine na žegenj, ampak, da bi ta teden pazili na zdravo prehrano. Če je le mogoče, jejte vegansko oz. veliko zelenjave, da si črevesje opomore. Pijte veliko vode, da boste odplaknili strupe iz telesa.

Preberite si spodnja sva članka, da vas bosta motivirala za "postni" teden:

Zakaj ne smemo jesti svinjskega mesa

S svinjino je tako: nekateri jo obožujejo, drugi ne marajo. Poleg okusa in drugih predsodkov, pa poznamo številne zdravstvene razloge, zakaj bi morali pojesti čim manj svinjine. Preberite si sedem svinjskih resnic o svinjskem mesu.
Svinjsko meso (oziroma njegove celice) je zelo podobno človeškemu. Ne le po sestavi, tudi po okusu (če lahko verjamemo kanibalom). Zato imamo tako ljudje kot prašiči podobne bolezni, na nas učinkujejo ista zdravila in gostimo iste parazite.

Je dieta edini odgovor na povišan holesterol?

Povišan holesterol je grožnja, ki jo je treba odstraniti za vsako ceno, pa četudi z močnimi zdravili in strogimi dietami, ki izključujejo maščobo. Strah pred boleznimi srca in ožilja je utemeljen, saj so najpogostejši vzrok smrti pri nas. Vendar pa holesterol sam po sebi ni nič slabega, telo ga za nemoteno delovanje celo nujno potrebuje. Pravo vprašanje ni, ali in koliko ga imamo, pač pa, zakaj je tako.


V Aviti boste našli dva izdelka, ki zelo pomagata pri razstrupljanju telesa:


3 komentarji:

  1. Pozdravljena!

    Ja, tudi jaz sem med prazniki jedla šunko in klobase, brez slabe vesti. Nimam mozoljev, naslednji dan sva imela na jedilniku kislo zelje.
    Tudi svinjsko pečenko občasno uvrstim na nedeljski jedilnik. Pečem jo počasi in med obračanjem večkrat prelijem z začimbno omako.
    Ko cel mesec pešačiva po Španiji, si z užitkom privoščim sendvič s španskim pršutom.
    Res pa je, da meso jem običajno samo v nedeljo in tu in tam še enkrat med tednom. Pa ne zato, ker bi želela biti vegetarijanec, enostavno ne čutim potrebe po njem.
    Mislim da je problem v pretiranem uživanju, kar bi lahko veljalo še za marsikaj v naših življenjih.
    Človek je razvijajoče se bitje, morda bomo v prihodnosti lahko zopet živeli samo od
    m a n e...
    Uživajte v življenju...ja, tudi hrana spada vanj...Božislava

    OdgovoriIzbriši
  2. @Božislava: nič nimam proti svinjskemu mesu, samo zame ni najbolj dobro. V svinjskem mesu je veliko histamina, ki mi, kot alergiku, zelo škoduje. Poleg tega je zelo težko dobiti kakovostno svinjsko meso.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. Kaj boste rekli, da govedina, ki jo kupiš v trgovini pa je zdrava. Kaj niste slišali, da nekateri pitajo bike z kurjaki. Raje jem samo svinjino domače proizvodnje, kot pa da bi kupovala goveje meso, ki je prav tako nabasano z pospeševali rasti in zdravil. Res je zelo drago domače meso. Ampak vsaj veš, kaj ješ. Žalostno pa je, da žival ki jo prodaš v klavnico, plačajo 3e na kg mesa. V trgovini so goveje kosti po 2e.Govedina v akciji pa 12e.To je svinjarija za katero je kriva samo država. Siromak je treba po hodit do konca.

    OdgovoriIzbriši