torek, 4. december 2012

Moje napovedi so bile pravilne

Nerada se hvala, ampak tokrat se bom, čeprav bi mi bilo ljubše, da ne bi imela prav. Lansko leto sem ob parlamentarnih volitvah s kartami Mah Jongg napovedala tole:

"Mah Jongg nam svetuje, da volimo "nove" stranke. Voliti moramo tistega politika, ki zna trdo delati in deluje povezujoče. Časovni potek za avgust 2012 napoveduje obisk iz tujine. Mislim, da bodo to v prenesenem pomenu EU in tuje bančne institucije, ki bodo izvajale pritiske zaradi slabe finančne situacije države. Nova vlada bo nato septembra in oktobra preveč ambiciozna, postavila si bo nerešljive cilje. Lahko si kar predstavljamo, kaj bo to - odpor sindikatov, demonstracije in protesti ljudi, ko bo vlada začela močno varčevati. Karta Lotus napoveduje nov začetek, kar novembra zelo verjetno pomeni padec vlade ali nove volitve. Ampak, rezultat bo dober, tista nova vlada bo končno "prava". Prinesla nam bo trdne vrednote in stabilnost."

Mesec november po kitajskem koledarju še traja do 7.12.2012.

Prejšnji teden sem si proteste ogledala samo od daleč, danes bi šla še enkrat, vendar imam vročino. Na socialnih omrežjih se že sprašujejo, kakšen rezultat naj prinesejo protesti. Kdo naj zamenja Janšo?

Nekdaj so bili mojstri feng shuija tudi kritični opazovalci (političnih) dogajanj. Tukaj se vidim tudi jaz. Bom v naslednjih dneh zopet povprašala Mah Jongg, kaj nas čaka.

8 komentarjev:

  1. kaj pa pravi kitajski horoskop o koncu sveta, na katerega se nekateri zemljani tako vneto pripravljajo?

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne bo konec sveta, vsaj zdaj še ne.

    Se bo pa 21.12.2012 ob 20.16 začelo novo kitajsko leto, ki bo v znamenju kače.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. Zakaj mislite, da bo vaše leto?

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. Po kitajskem horoskopu sem kača.
    Menda bo ja moje leto:-))

    lp

    OdgovoriIzbriši
  5. @sovica: Aha, sem vam nastavila past! Leto kače bo v znamenju ognja yin in ni rečeno, da vam ta energija dobro dene. Če imate ognja že preveč, potem vam kača ne bo koristila. Komplicirano? Seveda, pri tem niti nisem omenila, da je naslednje leto v znamenju kače in elementa vode, da kača kombinira z drugimi živali v novi element. Te kombinacije vam lahko zopet koristijo, ali pa ne.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  6. Zdaj je čisto vseeno, koliko bo ognja ali vode. Našo generacijo (in še vse za nami)je že vlada za..pip.. in nam obesila 40 let delovne dobe.Tu tudi kitajski horoskop nič ne pomaga :'(
    lp

    OdgovoriIzbriši
  7. @sovica: Dolga delovna doba ni problem, večji problem je višina pokojnine, ki jo (ne) bomo dobili ...

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši