ponedeljek, 26. november 2012

Vse bo okej!

Občudujem blogerje, ki veliko pišejo, ki dobro pišejo in so pri tem še duhoviti. Sama nisem (vedno) takšna, se pa trudim ... kar tudi šteje.

Dobri slovenski blogerji so redkost, zelo rada berem Ruth Podgornik Reš, Ireno Sireno in Nergača. Vsi avtorji veliko in raznoliko pišejo, pazijo na slovnico, so zanimivi in kritični.

Ruth mi daje energijo in navdihuje za nove podvige, z Ireno se lahko včasih zelo dobro poistovetim, Nergač pa je zabaven in očitno še edini slovenski mačo generacije Y. Mimogrede: v soboto sem v kavarni videla njegovo punco "Lisico" in psičko Pipo.

Nekaj zanimivega je tukaj napisala Irena:

Ena od osnovnih veščin, ki jih morajo obvladati moški, je prepričljivo reči: “Vse bo okej.”

Kaj doseže moški, ko to izjavi, tudi, če ni res? Ženski da občutek varnosti! Kakorkoli obračamo emancipacijo in 21. stoletje, smo ženske sprogramirane tako, da potrebujemo varnost. V določenih obdobjih smo zelo ranljive (tako fizično, kot psihično), zato potrebujemo zaščito. Moški bi se lahko res olajšali življenje, če bi res dobro obvladali zgornji Irenin nasvet.


Včasih pa nam gredo moški s svojih pokroviteljstvom tudi pošteno na živce!


V feng shuiju smo ženske uvrščene v element zemlja, moški v kovino. K zemlji spada varnost in zaščita, h kovini avtoriteta in moč. Na žalost so, zaradi feng shuija, slovenske ženske preveč zaščitniške, moški pa premalo avtoritativni. Ja, tako enostavno je to.

4 komentarji:

  1. Ko bi vsaj bilo tako easy ... :-) Sama sem namreč tako perverzna, da verjamem samo v dejanja in rezultate in se me z besedami da potolažiti le, če so polne zelo konkretnih navedb o tem, kako, kdaj in zakaj bo vse v redu. Drugače pa me fraze "saj bo v redu" pri ljudeh, ki so mi blizu, samo iritirajo kot navadni plakativni poskusi izogibanja (kar je sicer v redu, ker ne vidim nobenega razloga, da bi se bil kdo dolžan ukvarjati z mano, razen če za to prosim z argumenti, vseeno gre za povsem neuporabne izjave, s katerimi si nimam kaj začeti) (ženski vodni yang, drugače)

    OdgovoriIzbriši
  2. Saj, gre se točno za tistih 5 sekund, ko mu brezpogojno verjameš, da bo vse v redu. Ko pa prideš k sebi in vse razmisliš, je tako jasno, da bo težave potrebno rešiti. Ko ti izreče ta stavek, ti mora moški tudi poslati energijo, drugače je neprepričljiv in neuporaben. Tega pa ne zna vsakdo, še večji problem pa vidim, da ženske te energije ne znamo sprejeti. V glavi že začnemo dvomiti, kalkulirati, sumničiti ... Potem pa smo razočarane in jezne, ker nas drugič pusti pri miru.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. Ma ne, meni ta stavek vedno takoj signalizira, da se me nekdo hoče po hitrem postopku rešiti (razlogi niso važni, mogoče ima slab dan oz. do tega odklanjanja naj bi imel vsak pravico) ... Energijo res dobim šele pri kovanju konkretnih načrtov o tem, kaj bi se dalo narediti, sploh, če se načrti kujejo s skupnimi močmi. Energija = "skupno delo": tako kot je ne maram kar tako "zahtevati", je tudi nočem kar tako in vedno dajati "po naročilu", temveč nenehno predpostavljam svobodno odločitev o dajanju in sprejemanju energije. Ker se bojim medosebnega sužnjelastništva (pa četudi je energijsko) in nujno potrebujem svobodo pri sebi in pri svojih soljudeh, mi je določena prostovoljnost zelo pomembna (pomembno je vedeti, v mojem svetu, do katere meje se lahko sami pobrigamo za svojo energijo, kdaj in kje le s težavo ali pa sploh ne in kako to komuniciramo na tak način, da partner ve, da smo omagale. In da bomo naslednjič me na vrsti za dajanje energije, kadar bo "omagal" on.)

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga alcessa, lepo ste opisali vaš način razmišljanja. Potrebujete drugačno vrsto energije, v feng shuiju bi jo opisali kot energijo elementa kovine z malo vode (akcija, samostojnost, svoboda, pravičnost, distanciranost). Upam, da vam takšna energija koristi pri komunikaciji z nasprotnim spolom.
    Stavek "Vse bo okej." ustreza elementu ognju.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši