ponedeljek, 11. junij 2012

Homeopatska murgelska zavist

Zato, ker me vsi zafrkavate zaradi naročila šestih parov čevljev, sem se odločila za maščevanje: fotografije iz Murgel bom objavljala po homeopatskih dozah. Samo eno ali dve fotografiji, tu pa tam, da si boste lažje predstavljali letošnje vrtnarske kreacije in postali zavistni. Ja, maščevanje je sladko!


To korito bi moralo biti na atrijskem zidu, vendar sem ga umaknila pod napušč, drugače bi se rožice utopile. Po dolgem času sem v korito znova posadila drobnocvetno kasijo, ki že nastavlja rumene cvetove. Kordiline bodo obdržale svojo velikost in s svojo temno barvo poudarile rumene cvetove na deteljici in kasiji. Bakreni batata je za umirjanje kompozicije.


Obešanko je že pred nekaj meseci zasadila Ruth Podgornik Reš - za svoje potrebe. Ko sva načrtovali posode v Murglah sva si bili enotni, da bo idealna za naš vrt. Prevzeti odgovornost za takšno kreacijo, ni kar tako. Vsakokrat, ko zalivam obešanko, se mi tresejo roke. Je dovolj zalita? Premalo? V petek sem jo prestavila, da bo imela več svetlobe in enakomerneje rasla. Si predstavljate, da pride Ruth na obisk in nezadovoljno odkimava?


O, kaj pa je to? Kosovka si je naredila novo gnezdo med šipkom. Njeno gnezdenje ni trajalo dolgo, saj je bilo že v nedeljo prazno - in vrane site.

5 komentarjev:

  1. "Moja" kosovka pa že drugo rundo gnezdi na balkonu. Prvih pet je odletelo po trinajstih dneh. Sedaj jih je spet pet, tako, da sta s kosom polno zasedena:)
    Lp hel1

    OdgovoriIzbriši
  2. Ne zavidam čevljev, teh pač ženska nima nikoli preveč, kajne! ne bi pa se branila gnezdenja kosov v bližini hiše. Pri nas na terasi pod streho že nekaj let gnezdi šmarnica, ki si je prostor priborila tako, da je izpodrinila siničko.
    Zanimiv zapis-kot vedno!

    OdgovoriIzbriši
  3. @Hel1: pa vi imate pravo tovarno ptičev! Upam, da je v okolici dovolj prostora za takšen naraščaj.

    @Mamy: čevlji še niso prišli, tako da ne vem, koliko jih bom obdržala. Moje noge so strašno občutljive, zato sem pri čevljih izbirčna. Ja, ptiči so tekmovalni in kruti, če je treba.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  4. V okolici je dovolj prostora, dreves in trave. Gozd je le nekaj frčajev daleč. Sedaj, ko pridno dežuje, tudi deževnikov ne manjka:)

    Kaj pa pri vas v Šiški, še gnezdijo?

    Ruthine rožce pa so vedno dih jemajoče, kajne?

    Lp hel1

    OdgovoriIzbriši
  5. @Hel1: ne, že dve leti nimamo več gnezda. Imam premalo rožic ... Resno! Ptički potrebujejo veliko sence ... Mislim, da jim je bilo 4. nadstropje vseeno prenaporno za prenašanje črvov. Je pa bilo lepo imeti pernate prijateljčke.

    Ruth je mojstrica. Ravno včeraj sem listala njene prve knjige - kako je napredovala, tako oblikovalsko z rožicami kot fotografijami.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši