sreda, 20. junij 2012

Hitri seksi nogometaši

Vročina in nogomet - zame nič kaj prijetna kombinacija, ki jo moram prenašati v teh dneh. Slovenija na evropskem prvenstvu nima reprezentance, Nemčija pa ima. In, če imaš nemškega moža, ki rad gleda nogomet ... - komentar ni potreben.

Na vseh nemških televizijskih kanalih se ukvarjajo z nogometom. Analiza tekem zaseda 30% prostora, vse ostalo pa so bolj ali manj lahkotne teme. V jutranjem programu so predstavili knjigo o nogometaših, kjer je avtor primerjal nekdanje in sedanje igralce. Na primer:

- kako so se obnašali (vratar je bil skoraj vedno čudak, ki je vzbujal strah - tako pri nasprotnikih, kot pri soigralcih);
- kakšno pričesko so nosili (v 70. letih so bile obvezne disko pričeske, ki jih nekateri fuzbalerski lasje niso prenesli, zato so bili igralci zelo smešni);
- tatuji so bili redki in skriti;
- koliko mišic so imeli igralci nekdaj in danes.

No, mišice so zanimiva tema. Vsaj nemški igralci se po tekmi slečejo, da z nasprotniki zamenjajo drese. Pri tem s ponosom pokažejo trenirana telesa. Nič maščobe in veliko radiatorčkov na trebuhu. V prejšnjih desetletjih ni bilo tako. Mišice na nogah so imeli vsi zelo razvite, ostale pa zmerno.

Današnji način igre je hitrejši, zato morajo biti nogometaši v dobri formi. Nekdaj so na tekmi pretekli 7 km, danes jih 12 ali več. Avtor knjige je takole komentiral: nekdaj smo komunicirali s pismi, danes z e-pošto - nogometaši morajobiti  hitrejši, da je igra zanimivejša.

Zato vedno pazim, kdaj bo konec tekme. Komaj čakam, da sodnik zapiska in se začne slačenje, pardon, izmenjava dresov. O, ja, nogomet je lahko tako lep!


Vir: www.bunte.de
P.S.
In nikar se ne pretvarjajte, da takrat pogledate vstran!

Ni komentarjev:

Objavite komentar