torek, 8. maj 2012

Prvomajski dopust v Turčiji

Prvomajske praznike sem preživela v Turčiji (Belek). Prvič sem obiskala to deželo in bilo mi je zelo všeč, bolj kot v Egiptu. V hotelu sva samo enkrat zamenjala sobo in tokrat je bil tudi moj mož mnenja, da se morava preseliti. Vertikalno pod nama, sicer 5 nadstropij nižje, je bil disko, zato je bilo v sobi glasno do treh zjutraj.

Potem sva se preselila v mirnejšo sobo, vendar sva morala vsako noč počakati vsaj do polnoči, da sva lahko zaspala, tako glasni so bili na terasah okrog hotela. Tudi, če bi se preselila drugam, bi naju dosegla glasna glasba, na primer iz sosednjega hotela. To je tudi edina kritika, poleg hladnih krožnikov v restavracijah. Vse ostalo je bilo zelo dobro.

Po prihodu z dopusta nas vedno pričaka veliko dela in najkasneje čez tri dni se nam zdi, da bi zopet potrebovali počitek. Strokovnjaki pravijo, da si lahko "prikličemo" lepe spomine z dopusta in podaljšamo počitnice: skuhamo si jed s tiste dežele, uporabimo začimbe, ki smo jih prinesli s sabo, spijemo vino, poslušamo glasbo, ogledamo fotografije ...

Pogled iz mirnejše hotelske sobe 

Hotel je bil sestavljen iz dveh delov in  imel obliko falusa  - v feng shuiju takšno obliko imenujemo tang lung in spada v element les. Takšni so bili tudi zaposleni v hotelu: učinkovito usmerjeni k cilju. Na žalost pa so premalo pogledali levo in desno, včasih bi jim koristilo. 

Hotelski bazeni so bili veliki, voda pa neogrevana in je imela okrog 21 stopinj. Še vedno boljše kot morje s 19 stopinjami! Dominik se je kopal, brrrr.



Hotel ima 550 sob in 5 tematskih restavracij. Ta fotografija je nastala v mehiški. 

 A vidite faluse? Zasedenost hotela Voyage je bila 90%, hotelski gostje pa zanimiva mešanica iz Rusije, Nizozemske (vedno dober znak, saj zelo pazijo na razmerje med ceno in storitvijo), Nemčije, Francije, V. Britanije ... Slovencev nisem srečala.

V hotelskem vrtu je bilo malo enoletnic, nekaj več trajnic in dreves. Povsod so bili postavljeni različni kiparski izdelki (plastike?), ki so popestrili vrt.

Ojoj, nujno potrebujejo Ruth! 

Veliko je bilo ciperusov, ki so jih seveda pridno namakali. 

Trave penisetum prezimijo na prostem in so že začele ponovno odganjati. V senci dreves in v bližini zgradb so prej ognale. 

Tudi gaver je bilo veliko in veselje jih je bilo gledati. Gojijo jih kot trajnice (seveda).

Turčija je velika pridelovalka vrtnic in ta je bila posajena v bližini mehiške restavracije - kako lepo je dišala! Evo, že podaljšujem dopust z eteričnim oljem vrtnice.

Dokaz, da sem bila tam ... Trikrat sem šla teč po peščeni plaži in bilo mi je zelo naporno, vendar sem uživala v jutranjem miru. Hrana v hotelu je bila zelo dobra, zato sem najkasneje pri zajtrku izničila kalorijski efekt teka.

Še zadnji pogled na morje in domov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar