petek, 23. marec 2012

Zakisanost: Iščemo kandidata za TV

Dragi obiskovalci bloga!

O zakisanosti bodo govorili tudi na POP TV, v oddaji Preverjeno. Mene bodo izprašali o "teoriji", za praktični prikaz merjenja zakisanosti pa potrebujemo pogumnega kandidata (m/ž). Njegove naloge bodo:

1. Da si bo tri dni meril zakisanost z indikatorji.

2. Da bo pripravljen rezultate pokazati pred kamero.

3. Da bo pred kamero odgovoril na vprašanje ali dve in poslušal moje nasvete glede razkisanja telesa.

Najverjetneje so zakisani ljudje, ki imajo preveliko telesno težo, ki jedo veliko sladkarij in mesa, ki se veliko ukvarjajo s športom.

Če torej menite, da ste zakisani, me takoj kontaktirajte (info@avita.si). Zakisanost si boste merili naslednji teden, snemanje bo kasneje.


3 komentarji:

  1. Če si aktivni športnik, se želiš prehranjevati po krvni skupini in vaših navodil 3 obrokov dnevno...cca. koliko gramov mesa dnevno je po vašem mnenju še spremeljivega ob obilici zelenjave.

    Sam pojem dnevno med 500-700g mesa (biološkega) z okoli 1kg zelenjave+kakšn zelenjavni napitek čez dan in se počutim super. Sem poskusil, da bi malce zmanjšal meso in vključil OH, vendar sem se počutil slabo...Sem krvna skupina 0 in mi odogovarja mesa, zelenjava in maščobe in bi prosil za neko okvirno priporočilo. Sem si tudi meril Ph z lističi in zaenkrat ni kakega kritičnega stanja.

    OdgovoriIzbriši
  2. Lahko odgovorim samo s stališča zakisanosti - če so vrednosti merjenj v redu, potem je količina mesa, ki ga pojeste, za vas ustrezna. Znova pa poudarjam, kako pomembno je pravilno merjenje: trije dnevi, od jutra do večera, da dobimo dnevni profil.

    Ko smo zadnjič dnemali za oddajo RTV Dobro jutro, se je izkazalo, kako pomemben je tretji dan. Gospa Lara Jankovič si je merila samo dva, ker več ni bilo možno. Njene jutranje vrednosti so bile bolj visoke kot ne, vendar je težko interpretirati samo dve ju+utranji merjenji urina. Dominik je potem z bioresonanco kontrolirtal ledvice in res je imela gospa Jankovič t.i. blokado ledvic. Če je jutranji urin namreč premalo kisel, je to znak, da ledvice ne delujejo dobro in kisline ostajajo v telesu.

    Pri športnikih je potrebno nenehno meriti urin in se naučiti, kako telo reagira. Kadar so treningi naporni in pred tekmami, je potrebno povečati količino mineralov. Srčno upam, da jemljete takšne, ki so brez sladkorja in v obliki citratov.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. Joj, saj smo skoraj vsi zakisani. Kogarkoli boste izbrali, bo dobra izbira. V knjigi Alkalizirajte se v praksi je na koncu seznam kislinonotvornih in bazotvornih živil. Večinoma jemo kislinotvorna živila ali pa le-teh pojemo preveč.
    Tudi jaz sem krvna skupina 0 in ne morem brez mesa. Tudi kruh imam zelo rada. Ne odpovem pa se zelenjavi. Kadar me zvije zakisanost, potem črtam meso. Kruh pa mi ne škoduje. Torej moramo prisluhniti svojemu telesu.
    Lp, stalna obiskovalka vaše spletne strani

    OdgovoriIzbriši