nedelja, 6. november 2011

Življenje: Nadaljevanje slovensko-italijanske zgodbe

Zvesti bralci bloga se boste spomnili romantične slovensko-italijanske poroke, ki sem jo kot pomožni fotograf dokumentirala lani poleti. Zgodba se je nato junija letos nadaljevala z Leonardom (ne, nisem fotografirala poroda) in oktobra s krstom. Seveda so me povabili, da kot glavni fotograf (!) ovekovečim krst, še bolj pomembne pa so bile fotografije vseh prisotnih družinskih članov, saj so se nekateri prvič srečali.

Pred fotografiranjem krsta sem bila malo v skrbeh, saj imam zelo malo izkušenj z uporabo bliskavice, še večjo skrb pa mi je delala svetloba v cerkvi. Odločila sem se, da bom verjela v velikega Nikona in odlično bliskavico - in res me nista pustila na cedilu. Seveda bi bile lahko fotografije še boljše, ampak med obredom nisem imela časa za eksperimentiranje z nastavitvami. Mislim, da čez 20 let, ko bodo Leonardo in njegovi starši gledali te fotografije, ne bo velikih pripomb.

Ker od ostalih družinskih članov nimam dovoljenja za objavo, sem izbrala ti dve fotografiji:

Če že dolgo niste bili pri krstu, potem naj vam povem, da krščenca ne drži več boter, ampak starši. Mali Leo je pazljivo poslušal župnika in bil priden do konca obreda.

Ojoj, kako je to bilo naporno, toliko hrane, igranja in razvajanja - pojem še kos svoje torte, potem pa spat. (Fotografija je slabša, ker se mi ni dalo namontirati bliskavice - ja, tudi jaz sem bila že utrujena ...)

Ni komentarjev:

Objavite komentar