petek, 7. oktober 2011

Življenje: Aktualne teme

V enem od prejšnjih prispevkov sem se kritizirala, kako neaktualna sem včasih. Evo, najnovejše novice:

1. Danes, malo po 13. uri, se je na internetu "rodila" prenovljena spletna trgovina Avita. Ja, prosim, hitro si jo ogledajte in sporočite vaša mnenja. Naslov: http://www.avita.si/

Seveda sem datum in uro za rojstvo Avite določila s pomočjo feng shuija. Tudi podjetje sem ustanovila na takšen način in zaenkrat se ne morem pritoževati.

Dobro se zavedam, da se resno delo šele začne. Pisanje besedil, optimizacija, pošiljanje novic, aktualne novosti, predavanja, literatura ...

Rojstvo nove Avite sem seveda proslavila - sama. Moji kolegi so na dopustu, službenem potovanju ali bolniški. Nič za to! Mojemu možu sem iz kleti ukradla buteljko s fantastičnim vinom (Južna Afrika, 2002) in nazdravila Aviti. Predvsem pa sama sebi, saj bom potrebovala veliko zdravja, če bom želela uresničiti vse načrte.

2. Seminar v Erlangnu z mojstrom Chanom je bil fantastičen. Prva dva dni smo "obdelovali" dva praktična projekta in sicer s stališča feng shuija vrta. Moja tema! Tretji dan so bili na vrsti horoskopi, vsak udeleženc je lahko prinesel en horoskop.

To je bilo zanimivo. Ko je prišel na vrsto moj, so se mi začele potiti roke. Mojster Chan na začetku ni vedel, od koga je horoskop, potem pa me je "izdala" prevajalka (in organizatorica seminarja) Angela, ki je preveč pogledovala proti meni.

Mojster Chan ni povedal veliko novega oziroma nič takšnega, kar ne bi vedela ali slutila. Vseeno pa še sedaj nisem prišla k sebi, tako pomembne (drastične) nasvete mi je dal. Ja, resnica je boleča. vendar sem ves čas vedela, da je čas za spremembe. In leto 2012, leto zmaja, je idealno za korenite spremembe. Ne, ne bom se odselila na Aljasko, samo nekaj delovnih področij bom odvzela in dodala nove, ki mi bolj koristijo.

Pri tako ekstremnih horoskopih, kot je moj, se s starostjo tudi anomalije bolj občutijo. Na primer, moja šibka voda bo vedno bolj suha, če ji ne bom priskrbela dovolj zunanjih virov. Zato bom morala vedno bolj paziti na hrano, na hobije, na ljudi, ki me obkrožajo.

Dobra novica pa je ta, da je naslednjih 10 let zame zelo podpornih - po moji intrepetaciji bi se naj naslednje leto začelo slabih pet let. Marca 2012 bo nadaljevanje seminarja o kitajskem horoskopu in lahko bomo znova prinesli horoskope v interpretacijo. Seveda bom vzela moževega in, zelo verjetno, od Zorana Jankovića. Zanimale me bodo njune šibke točke, ker sta premočna! Ha, pa ste mislili, da sem prijazna in mila ...

3. Včeraj sem sedela na soncu in se poslavljala od poznega poletja ali zlate jeseni, kakor želite. Vedela sem, da bo po deževju in nizkih temperaturah treba pospraviti enoletnice. Ah, pa kaj, se že veselim jesenskih zasaditev.

Lepo prosim, da res pazite na prehrano (čim manj sladkarij!) in pijete dovolj tekočine (vodo, nesladkan čaj). Začela se bo kurilna sezona in potrebovali bomo veliko vlage, saj bo zrak suh. Priznani terapevt in učitelj bioresonance Martin Keymer pravi, da davek poberem v naslednjem letnem času. Če smo s telesom slabo ravnali jeseni, nas poračun čaka pozimi.

Mojster Chan mi je svetoval, da naj čim več poučujem, zato bom na svojem blogu veliko misionirala, vas prevzgajala, karala, pohvalila ... kar pač počnejo dobre učiteljice.

8 komentarjev:

  1. Čestitam za novo Avito! Šla sem jo pogledat in takoj našla kup zanimivih tekstov. Feng shui vrta bi tudi mene zelo zanimal. Vi kar poučujte, z veseljem vas bom brala :) Lep pozdrav, Bojca

    OdgovoriIzbriši
  2. Super, se veselim nasvetov, utrinkov, idej, misioniranja - ne, ne, raje poučevanja in vzgajanja.

    lep pozdrav

    Lidija

    OdgovoriIzbriši
  3. Bojca: hvala za pohvale, o feng shuiju vrta bom še pisala.

    Lidija: še žal vam bo, ker ste me prosili, da naj bom (stroga) učiteljica ... Prijateljica V. me je povabila k pouku gospodinjstva, da bom 10-letnike navdušila nad bučami. Se že veselim. Že 25 let nisem bila v osnovni šoli.

    OdgovoriIzbriši
  4. No, sama pa že dvanajst let, večinoma vse dni. Imunsko odporna, skoraj nič, lansko leto sploh nič, na bolniški...
    Glede buč - odlično. Sama jih letos pridelala več sort, letina odlična. Skrbi me samo nasvet, ker sem po ajurvedi vata tip, pa buč čez zimo sploh ne bi smela jest :(. Drugače je pa zame to zelenjava, ki poleg korenja, pese, repe in zelja dviga povprečje zimske "domače" prehrane (iz msvojega vrta, no letos že skorajda njive).

    Lep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  5. Lidija: če še niste pobrali buč, nam sporočite lokacijo njive. Nujno moramo priti preverit, kako je bilo z letino ...

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  6. Lidija, super, da ste letos pridelali več vrst buč. Pri meni je bila namreč letina letos bolj slaba. Spraite jih v klet. Pri nas smo zadnjo iz lanskoletnega pridelka pojedli šele v aprilu. Pa Heleni tudi kakšno privoščite.
    Lp, Andreja

    OdgovoriIzbriši
  7. Pobrane so vse. Je bila suša vmes, pa se je (proti koncu) rast ustavila. Ena samcata pa res še raste. Zdaj ne vem, čemu jih rabite :). Lahko kaj pofotografiram, če gre za spoznavanje različnih sort. Če gre za za okušanje, lahko kakšno "pustim" ob priliki v Murglah, ko grem mimo. Je pa res, da sem slišala, da jih ponekod letos ni bilo. Pri nas, v vasi nad Igom (cca 6 km), so lepo uspevale. Sem pa letos prvič poskusila, kako uspevajo ne samo na vrtu (napol njivi), ampak sem izkoristila pas ob parceli, navozila gnoja in čezenj zemlje, v take male kopice in je uspevalo...
    Kar se shranjevanja zadeva - so super za prezimit. Lansko leto so mi ostale do marca (veliko jih sicer podelim onim brez vrta), tudi zato, ker ne poberem mladih, ampak jih pustim, da dobijo trdo lupino.

    OdgovoriIzbriši
  8. Buče in dostava v Murgle? Je že božič? Lidija: če imate kaj buč odveč, jih radi vzamemo. Bova naredili materialno zamenjavo. Samo buč špagetaric ne maramo ...

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši