petek, 28. oktober 2011

Zdravje: Osebna izkušnja s postopki cepljenja

Žal mi je, da tega poziva nisem opazila že prej. Vseeno sem se odločila, da ga objavim. Tudi sama sem bila namreč cepljeni alergik (kravje melko), pred 40 leti se ni nihče ukvarjam s temi povezavami. Ker me mama ni mogla dojiti, sem dobivala kravje mleko v Humani. Kaj vse telo ne zdrži!

Vir: Pozitivke, 19. oktober 2011

STARŠI, potrebujemo vašo pomoč!

Svood, društvo za svobodo odločanja, zbira izkušnje staršev, ki so se pripravljeni diskretno pridružiti zahtevi, da naj se v pediatričnih ambulantah po Sloveniji po 20 letih končno preneha sistematično kršiti pravice staršev in otrok. Svood je od Dnevu otroka obvestil Varuha človekovih pravic, da starši pred cepljenjem otrok nismo zadovoljivo obveščeni o tem posegu, da nam pediatri zamolčijo ključne informacije o varnosti cepiv, nam ne izročajo navodil o uporabi cepiv, kjer so navedeni tudi resni stranski učinki, kot so npr. alergije, avtoimunske bolezni, nevrološka obolenja, šok, pa tudi koma in smrt, da pediatri največkrat sploh ne beležijo stranskih učinkov po cepljenju v kartoteko otroka.

Varuh človekovih pravic nam je sporočil, da bo o tem problemu odločal in se do njega javno opredelil. Potrebuje pa dovolj informacij, da do kršitev v praksi zares prihaja. Prosimo vas, da v skrbi za zdravje svojih otrok in za pravico do informiranja vseh staršev v Sloveniji na društvo Svood pošljete svojo zgodbo (potrebujemo jo hitro, v tednu dni), in sicer na e-naslov info@svood.org. Napišite, ali ste od pediatra dobili navodilo o uporabi cepiva, ali so vas natančno seznanili o varnosti in stranskih učinkih cepiv in odgovorili na vaša vprašanja.

Pod izjavo napišite svoje ime, priimek (staršev, ne otroka), vaš naslov in kraj bivanja ter e-naslov, kjer ste dosegljivi. Vsi podatki bodo skrbno varovani in zagotavljamo vam, da vaša izjava ne bo šla nikamor drugam, le k Varuhu človekovih pravic, ki jo bo obraval diskretno, torej tako, da osebnih podatkov ne bo nikjer objavil ali razširjal. K diskretni obravnavi pričevanj staršev bo Svood Varuha še posebej pozval, saj so mnogi starši, ki so že oddali svoje izjave oz. to nameravajo storiti te dni, izpostavili grožnje in šikaniranje s strani pediatrov.

Izkušnjo lahko podate starši, ki ste bili vabljeni na cepljenje svojih otrok, ne glede na to, ali so vaši otroci cepivo prejeli ali ne. Starši, katerih otroci so po cepljenju utrpeli stranske učinke, lahko dodatno pojasnite odzive pediatrov na to situacijo.

Spodaj vam na vpogled pošiljamo dve izjavi staršev, ki jih je Svood že prejel in sta vam lahko v pomoč. Zaradi kroženja po e-pošti smo jima izbrisali osebne podatke.

Cepljenje ne bi smelo biti le pravica države oz. pediatrov, da posegajo v telo naših otrok, temveč tudi pravica staršev in otrok do informiranosti o tem posegu. Vaše sodelovanje je dragoceno in pomembno prav v tem treutku! HVALA za sodelovanje, o razpletu dogodkov vas bomo obvestili.

Društvo Svood


Ena izmed ustanoviteljic društva SVOOD je tudi Karin Rižner, zdravilka v Ljubljani, ki se je specializirala za otroke. Zdravi predvsem z bioresonanco. To sliko sem dodala njenemu članku o nepotrebnem cepljenju, ki smo ga objavili v pripročniku. Bila je prav tako navdušena kot jaz -  otroci želijo svoje pravice, vendar se moramo mi boriti zanje. Otrokova naloga je, da je otrok.

IZJAVA STARŠEV - OSEBNA IZKUŠNJA S POSTOPKI CEPLJENJA, POSLANA NA info@svood.org

Primer 1:

V zvezi s cepljenjem svojega otroka vam sporočam in prosim, da sporočilo posredujete Vruhinji človekovih pravic:

1. da pri pediatru nikoli nisem dobila nobenih navodil razen opozorilo, da se bo morda otrok slabo počutil in naj mu dam lekadol, če bo kaj narobe

2. da kljub temu, da je bila huda diareja, ki se je preobrazila v alergijo na mleko, posledica cepljenja, ki najbrž piše v navodilih, pediatrinja tega ni povezala

3. da ob prijavi stranskih učinkov le-teh niso jemali resno in jih niso raziskali

4. da so nas starše kljub navajanju predhodnih stranskih učinkov še naprej silili k cepljenju in so me po mojem vztrajnem prepričevanju, da stranske učinke morajo videti in upoštevati tudi po Zakonu, 2 krat (za vsakega otroka posebej) prijavili na Inšpektorat in mi povzročili nepotrebne sitnosti

5. da kljub temu, da se je Inšpektorat strinjal z mojim mnenjem na podlagi mojih argumetov, in me je nehal preganjati, še naprej ne raziščejo stranskih učinkov, ki so jih utrpeli moji otroci, jih ne jemljejo resno in me še naprej čudno gledajo in na sistematskih pregledih šikanirajo moje otroke češ: "A ti pa misliš, da si nekaj posebnega, ker se ne boš cepil?"

6. da je minilo že več kot pol leta, odkar so mi na Pediatrični kliniki (imunolog) obljubili, da bodo predlagali, da se mojega otroka zaradi predhodnih stranskih učinkov oprosti cepljenja, da bo dobil potrdilo, da se ne cepi iz zdravstvenih razlogov (ravno v izogib šikaniranju in tudi iz drugih praktičnih razlogov), pa se to še ni zgodilo, niti me ne obveščajo o tem, kako peljejo postopek.

Podpis: Ime, Priimek, Naslov, Kraj, e-naslov

Primer 2:

Pri nobenem od naših otrok, ki so bili cepljenji po programu, nikoli od pediatra nismo dobili nobene informacije, s čim bo otrok cepljen in v čem je lahko cepljenje tvegano. Ko sta dva otroka dobila resne stranske učinke po cepljenju, eden zelo hude - okvaro možganov -, pediater ni želel poslušati staršev, ni odgovoril na naša vprašanja in je zahteval nadaljnje cepljenje, brez vsakršnih pojasnil. Stranskih učinkov, o katerih smo vedno poročali ustno in kasneje še pisno, nikoli niso vpisali v otrokov zdravstveni karton, niti tega niso vnesli, da je imel visoko vročino ne.

Ko smo želeli pridobiti več infomacij in navodila o uporabi cepiva, saj smo resno podvomili, da je cepljenje za naše otroke varno, so nam to pravico odrekli, navodil nismo prejeli, prejeli smo le kritike in neodobravanje, da smo slabi starši. Ko je pri otroku z okvaro možganov komisija za cepljenje odločala o predlogu za opustitev cepljenja, ni našla nobenih razlogov za opustitev cepljenja, nič čudnega, saj pediater nikoli ni zabeležil nobenih stranskih učinkov, staršev pa niso nič vprašali, črprav bi naju morali.

Ko smo hoteli pridobiti napotnico za testiranje protiteles na cepiva, so nam to zavrnili, laboratorij, ki take teste izvaja, pa jih ni hotel opraviti, čeprav smo jih želeli plačati sami. Odnos pediatrov v zvezi s cepljenjem najinih otrok je za našo družino že leta skrajno neprimeren, nespoštljiv in zaradi večkratnih kršitev naših pravic upamo, da bo Varuh take prakse, o katerih smo izvedeli tudi od drugih staršev, končno javno razkril kot škodljive za zdravje otrok.

Podpis: Ime, Priimek, Naslov, Kraj, e-naslov


1 komentar:

  1. Pozdravljeni,

    strinjam se z napisanim, žal mi je le, da pred 20-imi leti starši nismo imeli možnosti (in seveda ne dovolj informacij), da ne bi dovolili cepljenja svojih otrok.

    Z vsem tem, kar vem danes, cepljenja svojih otrok vsekakor ne bi dovolila, ne glede na posledice (seveda ne zdravstvene, ampak posledice šikaniranja s strani uradne stroke).

    Upam, da bo vedno več staršev ravnalo ozaveščeno, brez strahu in v dobro svojih otrok in da se bo na ta način morda začela spreminjati naša toga zakonodaja.

    lp,
    Mojca

    OdgovoriIzbriši