ponedeljek, 5. september 2011

Življenje: Kaj bo leta 2012?

Po majevskem koledarju bo leta 2012 konec sveta. "Strokovnjaki" na internetu pravijo, da to ni več aktualno, ampak, da se moramo paziti leta 2048.

Nikoli se nisem ukvarjala z majevskim koledarjem, tudi z vastu ali djotišem ne. Feng shui (kitajska astrologija, I Ging) mi je popolnoma dovolj in še veliko se moram naučiti, da bom lahko izkoristila njegov potencial.

Zanimivo pa je to, da bo leto 2012 tudi v kitajskem koledarju nekaj posebnega, lahko celo v negativnem smislu. Brez skrbi, tudi v komunistični kitajski se pripravljajo na leto 2012, saj mu bo vladal zmaj. Iz izkušenj vedo, da se z zmajem ni za šaliti.

Zmajeva leta so vedno leta drastičnih sprememb in te spremembe se zgodijo na mogočen in brutalen način. Takšen zmaj pač je: ko enkrat bruhne ogenj, zelo boli. Po njegovem izbruhu so posledice velike in nikoli jih ne moremo čisto predvideti.


Seveda bi lahko začela špekulirati, kaj sve se bo v letu 2012 zgodilo v Sloveniji. Ampak, ne bom. Svetujem vam, da se mentalno pripravite na leto zmaja. Mene, npr. močno mika, da bi si poiskala drugo stanovanje ali hišo.

Seveda leto zmaja ne bo za vse enako brutalno, odvisno od tega, v kakšnih odnosih ste z zmajem. Njegova prijatelja sta podgana in opica - obe sta zelo podjetni, trgovski živali in skupaj z zmajem so zelo aktivni in kreativni (v pozitivnem in negativnem smislu). Tudi petelin se dobro razume z zmajem in zna krotiti njegove izbruhe.

3 komentarji:

  1. Še dobro, da sem opica :) Upam na korenito spremembo v službi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako pa razlagte to vi:
    Letos bomo doživeli štiri neobičajne dneve:
    1.1.11; 11.1.11; 1.11.11; 11.11.11, kar pa še ni vse...
    vzemite zadnji dve številki vašega leta rojstva, dodajte vašo starost
    v tem letu in rezultat bo vedno 111, za vse!
    Kako vam je všeč?
    Po kitajskem Feng shui, je letošnje leto, leto denarja!
    Najugodnejši mesec je OKTOBER!
    Imel bo 5 nedelj, 5 ponedeljkov in 5 sobot.
    To se zgodi le vsakih 823 let.

    OdgovoriIzbriši
  3. Ah, dajte no s temi 5 nedelj, 5 ponedeljkov in 5 sobot... Moj najstnik, ki je to prebral na nekem mailu, me je debelo pogledal in odreagiral, matematično, kako na vsakih nevemkoliko let? Vsak mesec, ki ima 31 dni in se začne s soboto, ima 5 sobot, 5 nedelj in 5 ponedeljkov. Letos je to december 2012! Lep pozdrav!

    OdgovoriIzbriši