četrtek, 15. september 2011

Potovanje: Kaj sem se naučila na grškem otoku Krfu (1)

Prva dva dneva po dopustu sta bila pričakovano naporna. Včeraj sem se počutila tako zdelano, kot da ne bi 12 dni lenarila na grškem otoku Krfu. Svetla točka je bil jutranji trening, kjer sem se kar dobro odrezala, glede na to, da že dva tedna nisem tekla.

V Grčiji je bilo prevroče (35 stopinj), pa tudi možnosti za tek ni bilo. Naredila sem nekaj fotografij, ki jih bom seveda objavila. Otok Krf me ni navdušil, preveč je bilo smeti (okrog hiš, ob cesti ...), premalo lepih stvari. Pravilno sva ocenila, da je največja atrakcija letna palača avstro-ogrske kraljice Sissi. To je bilo vredno ogleda, seveda pa so bile tudi plaže zanimive.

Hotelska plaža

No, naša v hotelu je bila malo manj zanimiva, saj je na njej smrdelo po kanalizaciji, pa tudi voda je bila umazana. Zato sem večino časa preživela ob bazenu in preganjala ose. Soba je bila tokrat v redu, čeprav z običajnimi motnjami: klimatska naprava sosednjega bungalova, glasna glasba sosednjega hotela, vročina. Ponoči sva zaprla balkonska vrata, zagrnila zavese in spala ob klimatski napravi. Zelo sem trpela, vendar drugače ni šlo.

Ob bazenu, plaža je 100 metrov nižje

Izredno pozitivno v hotelu je bilo to, da je bilo ob bazenu mirno. Nobenega nabijanja glasbe, tudi animacije so bile v športnem delu hotelskega kompleksa. Po tleh so položili kamnite plošče, ki se tudi ob najhujši pripeki niso segrele in si lahko po njih hodil bos. Ose so bile največja nadloga, ki sem jo nadzirala s pokalico in kavo. Ja, dim zmlete kave preganja ose, sem se naučila.

Se nadaljuje ...

2 komentarja:

  1. Skrbnik spletnega dnevnika je odstranil ta komentar.

    OdgovoriIzbriši
  2. Draga Anonimna!

    Vaš komentar sem odstranila, saj lahko na mojem blogu negativne stvari pišejo sami tisti, ki se predstavijo kot sem se jaz: ime in priimek, poklic, delovno mesto, naslov, družinski status ...

    Kompliment o lepih fotografijah pa sprejemam. Hvala!

    LP
    Helena Golenhofen

    OdgovoriIzbriši