ponedeljek, 3. januar 2011

Življenje: Brez cigaretov in plastičnih vrečk

Španci so za novo leto dobili zdravo darilo - zelo strog protikadilski zakon. Italijani pa ga že nekaj let upoštevajo, zato jim je Božiček prinesel drug "zdrav" zakon - prepoved uporabe (prodaje) plastičnih vrečk.

V Financah so napisali:

"V Italiji so od danes v trgovinah po vsej državi prepovedane plastične vrečke. Pred januarskimi razprodajami jih bodo tako zamenjale biorazgradljive, papirnate ali vrečke iz blaga. Italijani so sicer med največjimi porabniki plastičnih vrečk v Evropi. Prepoved so pozdravile tudi okoljevarstvene organizacije.


Več kot 300 vrečk na osebo

V Italiji na osebo letno porabijo več kot 300 plastičnih vrečk ali okoli četrtino od 100 milijard plastičnih vrečk, ki jih v Evropo letno uvozijo s Kitajske, Tajske ali iz Malezije.

Po besedah italijanske ministrice za okolje Stefanie Prestigiacomo gre za pomemben korak v boju proti onesnaževanju, zaradi katerega bodo ljudje postali bolj odgovorni na področju recikliranja. Ministrica je ob tem dodala, da vlada uvaja kampanjo za ozaveščanje javnosti, s katero želijo ljudi spodbuditi k uporabi vrečk iz naravnih materialov ali materialov, ki jih je mogoče reciklirati."

Ni komentarjev:

Objavite komentar