ponedeljek, 18. oktober 2010

Življenje: Jesen in ritke po Bavarsko

Od petka do nedelje sem se družila z nemškimi sorodniki. Povod je bil taščin 80.rojstni dan. Vsega je bilo nekaj, najprej malo shoppinga, nato klepet, v soboto obisk muzeja (Deutsches Museum) in slavnostna večerja, v nedeljo ogledovanje živalskega vrta.

Kot vsi pravi Nemci smo tudi mi spoštovali pravilo, da ni slabega vremena, samo neprimerna oblačila. Fotografij oseb na blogu ne bom objavila, naj ostanejo vsi Golenhofnovi zakriti. Sem pa pod dežnikom poiskala nekaj drugih motivov. Kot se je doma izkazalo, so bile glavna tema jesenske barve in ritke!


Nič posebnega, boste pripomnili. Dragi moji, ampak to so nemški jesenski listi!!!

Tile flamingi so v oblačnem vremenu še posebaj žareli

Gorile so ene izmed večjih atrakcij v münchenskem živalskem vrtu, zato so jim že pred vrati postavili spomenik

Še živi model, ki se je očem in objektivom kazal samo od zadaj

Travice so tudi bile

Očitno tudi sloni ne marajo tečnih obiskovalcev z objektivi (moj je bil tokrat zelo kratek in diskreten, vendar svetlobno močan) in so vztrajno kazali samo - ritke!

No, tale lev pa je pokazal, da je kralj živali in da ga ritke ne zanimajo. Vsi pa smo premišljevali, kako bi si rešili svojo, če bi se z njim srečali v naravi.

Naj povem, da mi živalski vrtovi niso čisto nič všeč. Ne glede na velikost prostora, ki jim ga namenijo, so živali v ujetništvu nesrečne. Odvzeto jim je dostojanstvo in pravica do gibanja. Le s kakšno pravico?


Skejtarska ritka nečaka (nosijo spuščene hlače, če še ne veste)




Moj tast ga je lepo prosil, naj se obrne, pa nič. Potem, ko smo že skoraj določili, kdo mu bo splezal na hrbet (nosorog je stal čisto ob ograji) ali pocukal za rep, se je velikan počasi odpravil proti notranjim prostorom. Strašno zanimiva ritka!

To je pa poza "skoraj ritka"!


Motiv je izpred restavracije v živalskem vrtu. Sami delajo rezance, ki jih zabelijo z okusno bolonjsko omako. Prijetno kulinarično presenečenje.

Karavanški tunel na avstrijski strani je skozi moj objektiv bil takšen ...

... na slovenski pa turoben in siv. Naj se ve, kje je bila nekdaj meja med bogatimi kapitalisti in revnimi socialisti.

2 komentarja: