četrtek, 21. oktober 2010

Feng shui: Izračun ugodnih datumov

Nemška kolegica Rika Nishimura je začela pisati blog. Zanimivo je, da je del besedil v nemščini, del pa v angleščini, torej boste lahko prebrali vsaj del njenih nasvetov. Rika ima japonske korenine, študirala je angleščino in zelo rada bi se sprecializirala za izračune ugodnih dni.

Konec novembra se bova srečali v Bad Homburgu na takšnem seminarju in se poglabljali v skrivnosti heksagramov - ti so osnova za izračun datumov. Izračun ugodnih datumov (angl. Day Selection) je v feng shuiju zelo uporabna stvar. Osnov smo se že naučili med šolanjem Imperialnega feng shuija, na seminarju pa nas čakajo nove skrivnosti.

Lahko izračunamo ugodne datume za selitev, odprtje podjetja, podpis pogodbe, poroko, zanositev (to me najbolj zanimal, ali drži), predstavitve novih izdelkov, operacijo, prodajo hiše ali avtomobila ... V Aziji so najboljši mojstri feng shuija zelo zaposleni z izračuni ugodnih datumov. Podjetniki, ki jih angažirajo, dobijo celoleten izračun z ugodnimi in neugodnimi datumi. Honorarji lahko znašajo tudi 100.000 dolarjev, seveda pa dajo mojstri garancijo na svoje delo.

Z datumi imam še premalo osebnih izkušenj, vendar jih bom v prihodnosti bolj upoštevala. Svoje najboljše termine imam že označene v koledarju. Poleg ugodnega dneva je potrebno upoštevati tudi časovni interval, ki traja dve uri, in v tem času tudi biti aktiven. Nič ne pomaga, če na ugoden dan samo sedimo in čakamo. Biti moramo aktivni, npr. oddati oglas za hišo, organizirati tiskovno konferenco, podpisati pogodbo ...

To je pa že malo težje, zato tudi ne more biti vsakdo bogat in "bogat (mišljeno je materialno in nematerialno bogastvo).

Ni komentarjev:

Objavite komentar