četrtek, 9. september 2010

Kitajska astrologija: Janša - patria - njegov horoskop

Pred nekaj leti sem v Etnografskem muzeju predstavila horoskope treh slovenskih politikov: Drnovška, Janše in Jankovića. Moram priznati, da sem se res zabavala ob raziskovanju notranjosti oseb, ki jih poznam samo iz medijev.

V zadnjih dveh številkah Mladine so objavili dokaze o tem, da je Janša vedel o kupčijah s Patrio in da je bilo vse speljano v dogovoru z njim. Nimam pojma, kaj je res. So pa me članki in obtožbe vzpodbudile, da sem izbrskala njegov horoskop in ga dopolnila s sedanjim znanjem.

Nisem odkrila ničesar bistveno drugačnega, samo njegov ekstremni horoskop se mi zdi danes še bolj ekstremen. Kar vedno pridigam svojim strankam: da bodo na stara leta vedno bolj čudaški, če se ne bodo potrudili in vsaj malo izravnali svojega ekstremnega horoskopa.

Janez Janša ima takšno razporeditev moči med petimi elementi:

ogenj - 23,6%
zemlja - 19,2%
kovina - 57,2%
voda - 0%
les - 0%

Njegov osebni element je ogenj, kazanje v javnosti je v zemlji, nadzor (nad ljudmi, projekti, dogajanji) v kovini. To je območje, ki je pri njemu najmočnejše (pa ne bi smelo biti) in mu dela težave. Vode in lesa nima, bi pa mu izredno koristila, še posebej voda, ker bi izčrpala kovino, vendar bi pri tem oslabila osebni element ogenj, ki ni zelo močan. Še bolj mu, torej, koristi les.

Ker ima njegov osebni element polarnost yin in kovina (področje bogastvo) tudi, dobimo povezavo Pin Choi, ki pomeni "nepošten denar". Ljudje, ki imajo takšno povezavo, želijo zaslužiti denar na čim bolj udoben in nepošten način, hitro, s špekulacijami, na lotu, z dediščino ... Zato bom z velikim zanimanjem spremljala morebitni proces o Patrii, samo zaradi tega, da preverim, ali Janšev horoskop drži.

Mimogrede: Zoran Janković ima v bogastvu povezavo Jing Choi, denar želi zaslužiti sam in na pošten način.

Verjamete kitajskim horoskopom?

Ni komentarjev:

Objavite komentar