sreda, 16. junij 2010

Življenje: La dolce vita po Jankovićevo

Bi lahko našega ljubljanskega župana Jankovića opisali kot "Za dobrim konjem se vedno praši!"? No, meni še je vedno ljubši vzdevek "cunami", ki izhaja iz njegovega kitajskega horoskopa, saj ima neverjetno veliko vode yang.

Kakšen vik in krik je bil okrog prenove Koseškega bajerja. Oglašali so se okoljevarstveniki, sosedje, politični nasprotniki, komarji in race.

On pa jih je, kot smo že vajeni, odpodil kot nadležne muhe in speljal projekt do konca. Nastalo je to, kar vidite na spodnji fotografiji.

Na Koseškem bajerju je romantično mirno, brez cunamija

Fotografija je nastala s kompaktnim fotoaparatom, zelo na hitro, ko sem se s kolesom peljala mimo. Zato ne izraža čudovitega vzdušja, kakšne pol ure pred sončnim zahodom. Malo mlajši so sedeli na leseni ploščadi, starejši na klopeh ob brežini. Nobenega hitenja, samo veselo čebljanje in uživanje ob koncu dneva.

Ta projekt mu je uspel. Mogoče je zaradi preureditve umrla kakšna žaba in se odselila raca ali dve, vendar smo Ljubljančani dobili kotiček, kjer se počutiš (skoraj) kot na morju. La dolce vita ...
O ne, kaj pa, če bo tudi z drugimi projekti tako? Kaj, če mu bodo uspeli? Bomo prenesli toliko uspeha, ali ga bomo požrli od nevščljivosti?

(Še pojasnilo: župana Jankovića ne povzdigujem v nebesa in ga skoraj vsak dan (v mislih) kritiziram. Z zanimanjem pa opazujem njegovo obnašanje in se poskušam čim več naučiti. Za čas, ko bom jaz mati županja!)

4 komentarji:

  1. ha,ha
    ni dosti samo rožice sadit
    in za županjo je potrebna slonja koža - vse preveč je polen pod noge;
    no,če vam uspe vam pridem osebno čestitat
    pa lepe pozdrave od Janeza

    OdgovoriIzbriši
  2. Janez: ste Ljubljančan, boste volili zame? Brez skrbi, ravno zato, ker nimam debele kože, ne bom nikoli šla v politiko. Raje opazume sončni zahod na Koseškem bajerju. Poleg tega nimam čisto nobenih možnosti za izvolitev, ker smo ljubljansko županjo, prleškega izvoza, že imeli.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši
  3. živim v Ljubljani že 45 let (a drugače sem štajerc iz centra sveta "Ormoža")in za tako pridno "punco"(pa brez zamere)in s pravim programom in vizijo bi seveda z veseljem volil.Z rožcami sem se malo pošalil,saj sem v resnici mnenja ,da ste ženske sposobne držat ne tri ampak vse štiri vogale hiše(mesta,države)in bi brez dvoma marsikaj bolje organizirale in postorile medtem ko se mi moški ukvarjamo s svojim egom (najbrž sem eden redkih moških ,ki to priznajo)
    Jankovičev cunami pa po mojem trenutno Ljubljana potrebuje,saj z nežnejšim pristopom ne bi nikamor prišel in da sklenem z vizijo "punce le učite se - vaš čas še prihaja"

    OdgovoriIzbriši
  4. Janez: zelo me veseli, da ste k pretežno ženskim komentarjem (ne gleda na spol pisca) dodali moško, yang energijo. Lepo ste napisali in oglasite se še kaj.
    Zanimivo je, da je Jankovićev podporni element zemlja, ker ga nima. Nahaja se v področju (samo)kontrola. Zemlja pa je v feng shuiju povezana z ženskami. Torej bi lahko rekli, da lahko Jankovića zaustavijo samo ženske.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši