ponedeljek, 10. maj 2010

Potovanje: Majorka - vzhodni del otoka

Skoraj vsak turist na Majorki obišče enega izmed sejmov. V nekaterih turističnih vodnikih jih hvalijo, v mojem so bili na srečo dokaj realni, tako da nisem bila preveč razočarana. Najdeš vse in nič, sejmi pa vse bolj izgubljajo na kakovosti. Veliko je poceni robe, ki je nihče ne potrebuje.

Sejem v Artà (še vedno smo na vzhodu otoka) bil je živ ...

Na pokritem delu tržnice je bilo veliko izbire in malo kupcev. Po moji oceni je bilo več kot polovica sadja in zelenjave iz veletržnice in pripeljanih na otok. Bo tako kmalu tudi v Ljubljani?

Na ulici je bilo več turistov kot pa domačinov, govorilo se je predvsem nemško

Zanimivih detajlov na fasadah ni bilo veliko ...

Na poti do Ermita de Betlem sem fotografirala kar nekaj trav, ki kot plevel rastejo ob cesti. S tem, da so te trave visoke tudi 2,5 metra - in takooo lepe!


Pokrajina ima tako čudno rumenkasto-zeleno barvo, kot je na fotografiji. Seveda, rastlinja je malo, vode prav tako, zato najbolje uspevajo trave, zimzelena drevesa in nekatere palme.

Redko naseljena območja, kjer stalno pihlja veter

Pot naju najprej vodila navzgor in prehitela sva kar nekaj kolesarjev. Res sem jih občudovala, kako so vztrajni in dobro natrenirani.

Oddih v golfišču. Nasvet: igrišče za golf ima vedno tudi restavracijo, ki je odprta za vse, ne samo golfiste. Ponavadi imajo teraso s fantastičnim razgledom, cene hrane in pijače pa niso tako visoke, kot si mogoče mislite. Seveda obstajajo izjeme, ampak na Majorki se vam splača postati "gurmanski golfist".

Cala Molto v bližini Cala Rajada

V glavni sezoni je plaža polna turistov, tokrat pa je samevala. Ne, kaj se tam dogaja?

Snemanje za osebno mapo ali katalog?

Cala Rajada je trdno v nemških rokah (po številu turistov, seveda) in je bila mišljena kot alternativa k Plaja de Palma. Ampak, letališče je predaleč, zato ni postala tako popularna. Se pa nemški vpliv opazi pri številnih restavracijah in lokalih, ki so lepo urejeni do najmanjše podrobnosti.

Tudi zasebne hiše so urejene in vzdrževane

Na vzhodnem delu otoka je več kamnitih, kot pa peščenih plaž. Zato pa je voda izredno čista.


Konec izleta, samo še zadnje poziranje in domov.

Seveda se nadaljuje ...

2 komentarja:

  1. Hvala za utrinke.
    Tako lepo se je preseliti v toplejše morske kraje, čeprav samo z mislimi. Tak oddih med delom res prija.

    OdgovoriIzbriši
  2. Preveč toplo sicer ni bilo, okrog 25 stopinj, ampak v primerjavi z vremenom danes ... Kdo gre z mano nazaj na Majorko?

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši