sreda, 19. maj 2010

Potovanje: Majorka - slovo

Po zanimivem dopoldnevu v Els Carderers in kosilu sva se odpravila proti Cala d´Or, obmorskem turističnem mestecu na JV Majorke.

Pokrajina nič posebnega, zeleno-rjavi odtenki kot doslej

Na nekem igrišču za golf sem našla trave vredne fotografiranja in najraje bi jih vzela domov

Lantane rastejo celo leto na prostem kot trajnice

Namesto žogic so me bolj zanimale detelje, ki so se same zasejale med lesenimi stopnicami

V Cala d´Or je veliko hiš snežno belih, posnemali naj bi arhitekturo na Ibici. Med sprehodom po naselju z vilami sva ugotovila, da so vile v bistvu bungalovi, ozko natlačeni eden poleg drugega in čisto brez zasebnosti.

V maju en turist na plaži, julija na tisoče

Strašno turistično mesto, ki pa je v predsezoni bolj samevalo

Papiga, vajena vsiljivih turistov, mi je mirno pozirala

Zanimiva inštalacija, seveda predvsem zaradi trav, ki so jih posadili v cevi

Ena izmed številnih marin na poti proti Portopetro (tam sem spila zelo zanimivo špansko rdeče vino, eno najboljših doslej)

"Doma", v Platja de Palma je bilo vse po starem. S kolesom in fotoaparatom sem se odpravila proti "zloglasnim" Ballermannom okrog številke 5. Zabava in alkohol na vsakem koraku, brez vseh zavor in predsodkov, ob in na obali, mladi ali stari, z razlogom ali brez.

A tako rumene cvetejo? In tako velike cvetove imajo?

Nekateri so se tudi kopali (morje: 19 stopinj), zame je bila voda premrzla in v morje sem pomolila samo palec, ki je takoj zastokal in želel ven

Lepo, lepo!

Bivšo cerkev so spremenili v velik zabaviščni prostor Mega Park, ki sprejme nekaj tisoč ljudi. Tam se vedno nekaj dogaja in za vse zabave željne je obisk obvezen. Konkurenca se pa imenuje Oberbayern ...

Celoten zaliv je dolg približno 7500 metrov in razdeljen na odseke, ki so oštevilčeni. Dolgi so od 400 do 800 metrov in pri skoraj vsakem je mini restavracija (z zanič ponudbo). Te označbe so zelo praktične, če se je treba dogovoriti za mesto srečanja, najti restavracijo ali hotel.

V našem hotelu in na plaži so imeli ležalnike, ki niso omogočali ležanja na trebuhu. Imeli so preveč dvignjem zgornji del, ki se ga ni dalo prestaviti. Je pa že boljše sončenje na mehkem pesku, pa še 4,80 EUR ti ostane.

In slovo od Majorke ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar