četrtek, 11. februar 2010

Feng shui: Napoved za kitajsko leto 2010

V nedeljo se bo začelo kitajsko novo leto. Na spletni strani Feng shui akademija je objavljena celotna napoved, tudi za posamezna znamenja.

Če ne veste, kaj ste po kitajskem horoksopu (glede na letnico rojstva), vam bo v pomoč tabela, ki je objavljena pod člankom.



Objavljena je tudi članek o tehniki breskovih cvetov, ki bo v pomoč vsem iskalcem ljubezni. Izvedba je zelo preprosta, vendar je v Sloveniji še nihče ni preizkusil. Tisti, ki smo srečno vezani, je ne smemo oz. ne želimo. Zato tokrat iščem ljubezenske poskusne zajčke, ki bodo aktivirali zahtevano področje v stanovanju in, upam, kmalu opazili premike na ljubezenskem področju.

Je kakšen prostovljec?

2 komentarja:

  1. Luštna tehnika, verjamem pa, da bi se v Sloveniji glede na situacijo našlo več poskusnih zajčkov za aktiviranje področja, ki bi izboljšalo finance.

    LP Iztok

    OdgovoriIzbriši
  2. Iztok: s financami v feng shuiju ni tako enostavno. Najprej je potrebno poskrbeti, da energija pride v podjetje (stanovanje, hišo) - govorimo o dobrem obrazu (facing) hiše. Ko pa imamo energijo denarja, potrebujemo močan hrbet (site), da lahko ta denar obdržimo in koristno pozabimo zase (zdravje, družino, dopust ...). Poenostavljeno povedano: yang (obraz) in yin )hrbet) morata usklajeno sodelovati.

    Mojster Chan pravi, da je hrbet (še posebej v poslovnih zgradbah) zelo pomemben. Denar lahko zasluži vsak idiot, ki ima kanček sreče; obdržati denar (ga obračati) znajo samo pametni.

    Če smo malo konzervativni (kar FS seveda je), potem bi moral moški (yang) denar prinesti v hišo, ženska (yin)bi ga obračala. Težava se pojavi, ko tega sodelovanja ni ("moj denar, tvoj denar", ločeni TRR), in seveda pri enostarševskih družinah, kjer mora ena oseba biti yang in yin. To je težko! V slovenskih podjetjih imamo ponavadi menedžerje, ki pridobivajo posle, in ekonomistke v ozadju, ki ta denar obračajo. Lep primer je občina Ljubljana, pa tudi finančno ministrstvo.

    LP
    Helena

    OdgovoriIzbriši