nedelja, 8. november 2009

Kuhanje: Dober izplen na tržnici in cvetača za kosilo

Večino živil nakupim na ljubljanski tržnici. Trenutno je ponudba zelo velika, celo zadnje bio paprike in endivijo sem dobila.

S takšnim izplenom sva se v soboto vrnila iz tržnice.


Na hladilniku visijo magneti za motivacijo - na primer, poljubljam se bolje kot kuham ...


Vsa živila niti niso imela prostora na delovnem pultu.

Za kosilo sem skuhalo eno od mojih najljubših jedi - cvetačo s prepraženimi drobtinami.


Najprej pristavimo vodo z začimbami: sol, poper, kumina, lovorov list, peteršilj, česen, majaron in timijan.

Nič za to, če bo voda zavrela še preden boste očistili cvetačo. Zmanjšajte ogenj na štedilniku in pustite, da vse skupaj počasi vre. Tako se bodo iz začimb izločile arome in kasneje prešle na cvetačo. Ker se cvetača kuha samo nekaj minut, je zelo pomembno, da se v kratkem času navzame čim več arom.

Cvetačo narežemo na manjše koščke. Naj bodo približno enako veliki (po volumnu).


Medtem, ko kuhamo cvetačo, v kozici prepražimo drobtine. Nekateri uporabijo raje maslo, meni je bolj všeč olje. Cvetačo previdno odcedimo.


Na krožnik zložimo cvetačo in začinimo s prepraženimi drobtinami. Na desni strani je cvetača z omako iz paradižnika, paprike in začimb.

Ni komentarjev:

Objavite komentar