ponedeljek, 29. junij 2009

Šiška: Čez vikend nismo počivali

V petek zvečer je bilo eno jajce, v soboto dve in, seveda, v nedeljo tri. Bo danes še eno?

Z "mamico" se dobro razumeva, ko pridem na balkon, čisto sproščeno sedi v gnezdu in me opazuje. Čeprav se trudim, da na balkon ne prihajam prepogosto in ponavadi takrat, ko je ni v gnezdu. "Očka" jo moralno vzpodbuja s petjem, kdaj pa kdaj poleti mimo balkona, na splošno pa seveda pazita, da bi bilo mesto gnezdenja čim dalj časa neodkrito. Zaenkrat še nisem opazila vran, ki bi čakale, da se jajca odebelijo in jih pohrustajo za zajtrk.

S kosovko se še pogajava o honorarju, da bi pozirala, kako sedi na jajcih

Improvizirana senca - abutilon sem postavila na mizo in pred gnezdo

V nedeljo sploh še ni bilo vroče, pa je že hiperventilirala v gnezdu. To poznam od murgelske kosovke, ki se je hladila s pospešenim odpiranjem in zapiranjem kljuna, potem pa se hitro ohladila v ptičjem kopališču. Podstavek z vodo sem nastavila tudi šišenski kosovki, vendar ne verjamem, da ga bo uporabila. Ali pač?

Za prvo silo sem pred gnezdo postavila abutilon, ki kar hitro rase in bo čisto solidna senca, ko bo KONČNO posijalo sonce. Na rožah se znova pojavljajo uši, pa tudi prvi znaki gnilobe. Z zalivanjem letos nimamo veliko dela.

Letošnje leto je leto vola (v Bazi suanmingu imenujemo ta del podatka za datum veja), ki pripada elementu zemlja yin. Deblo, drugi podatek za leto, je tudi zemlja, torej imamo dvakratno zemeljsko znamenje. Le zakaj je letos toliko dežja? Dvojna zemlja (leto 2009) bi morala biti dovolj močna in nadzorovati vodo. Bom še malo raziskovala,; najboljše pri feng shuiju je to, da z učenjem nisi nikoli končal.

Ni komentarjev:

Objavite komentar