sreda, 6. maj 2009

Ordinacija: seneni nahod

Predvidoma je danes zadnji dan mojega staža v ordinaciji. Mož se je že sprijaznil z novim načinom dela, pacienti tudi.

Ker zopet pišem med "delovnim časom", samo na kratko o zdravljenju senenega nahoda:

Terapevti za BRT, ki nimajo pojma, se ga lotijo tako, da testirajo posamezne pelode (trave, drevesa), potem pa pacientu dajejo terapije za pelode na katere je alergičen. To je simptomatski pristop in nikoli ne vodi v trajno ozdravitev.

Kako pa delamo mi?

Seneni nahod je skoraj vedno povezan z zakisanostjo in nepravilnim delovanjem jeter. Pa naj bo to pri 5 let staremu otroku, ali odrasli osebi. Zato je pot do ozdravitve malo zavita. Dominik pa pravi, da je uspeh zdravljenja pri senenem nahodu vedno negotov.

Prav tako ni možno zdraviti senenega nahoda v akutni fazi, ko pacient alergično reagira. To je tako, kot če bi želeli zdravili alergijo na mleko, pa bi mleko vsak dan uživali. Zato lahko dobi pacient nekaj podpornih terapij, da simptomi niso tako hudi, resno zdravljenje alergij pa se začne kasneje. Ker pa mora vsak pacient tudi razkisati in pozdraviti jetra (in še kaj drugega - glede na rezultate testiranja), se zdravljenje teh težav začne takoj.
Velikokrat se zgodi, da pacient po razkisanju in čiščenju jeter ni več alergičen na 30 pelodov, ampak samo na 5. Končno zdravljenje alergij tako poteka zelo hitro.

Nekaterim pacientom, ki imajo močne reakcije na pelode, pa svetujemo, naj pridejo jeseni ali pozimi. Kaj se pa zgodi? Ko so brez simptomov, jih "mučenje" z bioresonanco več ne zanima. Do naslednje pomladi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar